Stejně jako minulý rok se tábor konal v rekreačním zařízení Radost u Světlé nad Sázavou a stejně jako vloni se velice vydařil.
Tábor byl pořádán ve spolupráci s organizací BESIP a jeho cílem bylo zajistit dětem o prázdninách kvalitní zábavu, která přispěje k nenásilnému zvýšení jejich bezpečnosti nejen v provozu na pozemních komunikacích, ale i v mezilidských vztazích a vztazích ke zvířatům.
Kromě klasických táborových radovánek, bojovek a her v přírodě, měly děti bohatý a zajímavý program. Při návštěvě kriminalistů z Policie ČR se seznámili s některými vyšetřovacími postupy.Děti si odnesli nejenom spoustu zajímavých informací, ale vyzkoušeli si i odebírání otisků prstů doslova na vlastní kůži.

S dopravní policií si vyzkoušeli znalost dodržování pravidel na dopravním hřišti ve Světlé nad Sázavou, kde si děti procvičovaly jízdu na kole podle předpisů a dopravních značek.

Jak se chytá  zločinec

Vojenská policie zase malým táborníkům předvedla ukázky zásahu proti nebezpečnému pachateli, vyhledávání drog policejními psovody, ukázky různých zbraní.
Děti měly možnost si zastřílet a stát se figuranty při zásahu a vyhledávání drog policejním psem.  Při poutavém programu vojenské policie, děti napětím ani nedýchaly.

Návštěva zvířátek, to byl pro děti neopakovatelný zážitek. Velký kůň s povozem, který je vozil  po okolí tábora a další koník jim zase umožnil vidět svět z koňského sedla..
Policejní pes předvedl perfektní a dokonalou poslušnost a psi určení pro canisterapii zase úchvatný běh přes překážky, který si děti mohly vyzkoušet s nimi.

Rovněž přijel herpetolog a přivezl s sebou pár hadích mazlíčků, které si měly děti možnost vzít do ruky, nebo si je dát třeba za krk.
Táborníci také navštívili záchytnou stanici Pavlov, kde se seznámili se spoustou dravců a některé si mohli i pohladit. Rovněž si mohli sáhnout na zdejšího lišáka nebo shlédnout krmení vydry.