Odbornou porotu oslovila v korespondenčním kole jeho „Tortilla Rio Mare s avokádem a pomerančem, doplněná salátkem z polníčku a rukoly". Finále proběhne 8. prosince v Praze a představí se v něm celkem 15 soutěžících ze 12 krajů Česka. Soutěžící si rozdělí ceny v hodnotě 20 tisíc korun.

Soutěžící budou mít za úkol připravit rychlou, chutnou a originální svačinu. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare.

V živém finále 15 studentů připraví svůj soutěžní pokrm před dvěma porotami, které budou hodnotit například chuť, složení receptury, správnou techniku přípravy nebo jedinečný nápad. Soutěže se účastní studenti středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Letos se přihlásil rekordní počet 37 škol. Ceny v hodnotě 15 000 korun budou rozděleny mezi tři nejlepší soutěžící.

„Snažíme se mladým kuchařským talentům připravit co nejlepší podmínky. Zdarma jim poskytujeme všechny hlavní a doporučené suroviny, zbývající suroviny, nutné pro přípravu pokrmu, dostanou finalisté proplacené. Všichni účastníci finále, včetně zástupců škol, obdrží hodnotný balíček s produkty Rio Mare," říká předseda poroty pořadatele a Country Manager společnosti Bolton Lukáš Mouca.