Tříkrálová sbírka 2013 proběhne v havlíčkobrodském a humpoleckém vikariátu ve dnech 3. – 14. ledna. Její výtěžek je určen především na zakoupení nového automobilu pro středisko Charitní ošetřovatelské služby v Přibyslavi a zařízení kaple v domě s pečovatelskou službou v Humpolci. Tradičně Tříkrálovou sbírku doplní několik kulturních akcí.

Tři králové se opět po roce vydají do ulic měst a obcí se symbolickým dárečkem a poprosí o finanční příspěvek do označených a úředně zapečetěných kasiček. Všechny skupiny Tří králů doprovází plnoletý člověk, který má u sebe průkaz pověřující k provádění sbírky a osobní zodpovědnosti za svěřenou pokladničku. Ti, kteří nebudou zastiženi doma a chtějí pomoci, mohou svůj dar ve dnech konání sbírky donést do sídla Oblastní charity Havlíčkův Brod (B. Němcové 188, Havlíčkův Brod). Případně další způsoby, jak přispět do Tříkrálové sbírky najdete na www.trikralovasbirka.cz.

Senioři v Humpolci si přejí kapli

„Z výtěžku Tříkrálové sbírky 2013 zakoupíme osobní automobil pro Charitní ošetřovatelskou službu v Přibyslavi, dále bychom chtěli na přání seniorů zařídit kapli v domě s pečovatelskou službou v Humpolci. Část prostředků půjde i na přímou pomoc potřebným v ČR i v zahraničí a na finanční zajištění služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod," sděluje koordinátorka Tříkrálové sbírky Bc. Jana Dománková.  Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky byl použit na zakoupení osobního automobilu pro Středisko rané péče Havlíčkův Brod, dovybavení loni přestěhovaného Mateřského centra Zvoneček a přispěl k financování aktivizační služby.

Zejména v Havlíčkově Brodě bychom uvítali nové tříkrálové koledníky, neboť se zde každoročně potýkáme s jejich nedostatkem. Budeme velmi rádi, když zájemci kontaktují asistenta Tříkrálové sbírky pro Havlíčkův Brod Michaela Webera (724 859 633).

K Tříkrálové sbírce je v našich farnostech připraven i doprovodný kulturní program. Jedná se již tradičně o tuto trojici akcí. Tři králové přicházejí, to je název akce, která zahájí Tříkrálovou sbírku v Humpolci v sobotu 5. 1. 2013 v 9.00 u děkanství na Horním náměstí.

Lidé zde budou moci zhlédnout živý betlém. V Přibyslavi v kostele Narození sv. Jana Křtitele se v sobotu 5. ledna 2013 v 18 hodin koná Tříkrálový koncert, na kterém vystoupí Houslový a pěvecký soubor žáků Základní umělecké školy J. V. Stamice Havlíčkův Brod pod vedením Ondřeje Štefáčka. Zazní vánoční skladby.  Představení Čtvrtý z mudrců završí Tříkrálovou sbírku ve Vepřové uprostřed obce v neděli 6. ledna 2013 ve 14 hodin. ⋌(red, hf)