Ladislav Rasocha například otevřel i diskuzi o možné výstavbě rozhledny na Havlíčkobrodsku. „Náš okres je v podstatě jediný, ve kterém návštěvníci žádnou rozhlednu nenajdou. Je na čase začít uvažovat o změně. Vhodné kopce bychom tady určitě našli," zamyslel se Rasocha.
Naposledy o stavbě rozhledny uvažovala parta nadšenců sdružená ve spolku K 601. Pro možnou stavbu dvaatřicet metrů vysoké rozhledny za zhruba šest milionů korun vytipovala Žebrákovský kopec nedaleko Světlé nad Sázavou. „Stát by mohla na kótě 601, což je vrcholová partie zmíněného kopce, který se nachází mezi Beneticemi, Žebrákovem a Horní Březinkou," přiblížil za spolek Miloš Rázl. Žebrákovský kopec a kóta 601 nebyly vybrány náhodou. V případě příznivého počasí by návštěvníci mohli vidět například Žďárské vrchy, Blaník, ale také Jeseníky či Krkonoše.

Havlíčkobrodští turisté v průběhu výroční schůze konstatovali, že v roce 2016 uspořádali pro své členy, ale i pro širokou veřejnost celkem 324 rozličných akcí. „Velice nás těší, že se jich zúčastnilo více než devět a půl tisíce lidí," uvedla za KČT Lenka Žáková. „Součástí výroční schůze bylo samozřejmě i předání ocenění, a to jak oblastních, tak ústředních, několika členům KČT za jejich nezištnou a obětavou práci, kterou turistice dlouhodobě věnují. Nechybělo ani vyhodnocení soutěže o nejvýkonnějšího turistu a cykloturistu," podotkla Žáková.