„Kromě zbrusu nového baru s rozšířenou nabídkou piv jsme obnovili i podlahu," informoval majitel Panského domu Pavel Halama.

Zrestaurovaný interiér dále nabídne i jeden unikát: zákazníci se budou moci pokochat nejmodernější tankovou technologií. Na dosah ruky totiž budou mít tanky naplněné čerstvým nepasterizovaným pivem. „Tankovou Plzeň v této podobě nabízí na Vysočině jenom Jihlava a Třebíč. Je to pivo v té nejkvalitnější podobě, které se na stůl zákazníkovi může dostat. Je to, jako byste ho vychutnávali v pivovarském sklepě, přímo od sládka," vysvětluje Pavel Halama.

Vytáhnout tanky na světlo světa se rozhodl nejenom pro efekt (tanky jsou z naleštěné mědi), ale hlavně kvůli příběhu. „Pivo se takto chladí přímo v tancích a jeho cesta k zákazníkovi je velmi krátká, jak se můžete přesvědčit," ukazuje vzdálenost mezi tankem a barem. Do jednoho tanku se vejde tisíc piv, Panský dům jich má hned čtyři. Po dvou stojí na železobetonu, který tak musí unést zhruba tři tuny.

V Panském domě čepují plzeňské pivo z tanků od roku 1999. „Byli jsme tehdy první „tankovna" v Kraji Vysočina. Jsem přesvědčený, že má smysl investovat do podobných věcí. Chceme nabídnout návštěvníkům tu nejvyšší kvalitu, to je náš cíl," doplnil majitel jednoho z nejstarších domů v Chotěboři.

I když Panský dům opět funguje naplno a nabízí veškeré služby, na které byli lidé zvyklí, rekonstrukce tímto nekončí. „Po novém roce plánujeme vyměnit obložení a osvětlení. K jisté úpravě dojde i v jídelně, tak aby se zákazníci cítili ještě komfortněji," dodal.

Erika Nováková