Tři nové zaměstnance přijal na podzim havlíčkobrodský úřad práce. Jejich hlavním úkolem je vyhledávat a získávat pro klienty nové pracovní příležitosti a zároveň vést dialog se zaměstnavateli, aby se nezdráhali volná místa ve firmách úřadu práce nabídnout. Během jediného měsíce se nové posile pracovního úřadu podařilo najít pro klienty na Havlíčkobrodsku téměř dvě stovky pracovních míst.

Důvodem, proč počet uchazečů v evidenci úřadu práce mnohonásobně převyšoval nabídku volných pracovních míst, je hlavně skutečnost, že s nedávno provedenou novelou zákona padla povinnost zaměstnavatelů hlásit úřadům práce volná pracovní místa.

Brod: nejhorší průměr v republice

„Loni touto dobou měl Havlíčkův Brod v nabídce jen 30 volných míst, to znamená, že na jedno pracovní místo se hlásilo 135 uchazečů, což byl nejhorší průměr v republice," povzdechl si ředitel úřadu práce v Havlíčkově Brodě Martin Kouřil.

Smutná statistika volných pracovních míst na úřadech práce klientům samozřejmě neušla a reagovali na to vesměs negativně. „Chodit na úřad práce je zbytečností. Jsou jen k tomu, aby vás měli v evidenci. Kdykoliv tam přijdete, řeknou vám, že nic nemají, ale že se máte snažit. Ale jak se máte snažit, když už vám není dvacet a všude vám tvrdí, že místa nejsou," posteskla si paní Marie z Havlíčkova Brodu.

„Základním posláním úřadů práce má být boj s nezaměstnaností. Naštěstí jsem se zatím do evidence pracáku nedostal, ale netoužím po tom, protože v okolí neznám nikoho, kdo dostal dobré místo přes úřad práce," konstatoval Petr Navrátil z Havlíčkova Brodu. „Myslím, že hlavním viníkem je bývalý ministr Drábek, který svými zásahy prakticky úřady práce vymazal z původního určení. Pracuji v oboru počítačové techniky a myslím si o pověstném Drábkově softwaru svoje," zastal se naopak úředníků na úřadu práce pan Martin z Brodu. Pravda je, že na havlíčkobrodském úřadu práce, co do počtu zaměstnanců, panuje dodnes podstav. V roce 2011 musel úřad propustit téměř dvě desítky zaměstnanců.

Tito zaměstnanci úřadu chybějí dodnes. Úřad práce byl navíc zavalen novou agendou z oblasti sociálních dávek, kterou vedly městské úřady, situaci zkomplikovaly i nefunkční počítačové programy, čímž se aktivní politika zaměstnanosti nutně odsunula na vedlejší kolej.

V současné době by mohli klienti úřadu práce svůj názor na tuto instituci výrazně změnit. Nová aktivita vzešla podle mluvčí Kateřiny Beránkové přímo z generálního ředitelství úřadu práce ČR.

„Nové posily úřadu práce budou působit v terénu a budou komunikovat nejen s uchazeči, ale také s místními firmami a samosprávou. V popisu jejich práce bude individuální přístup ke všem složkám trhu práce. Výběrové řízení a jeho průběh je plně v kompetenci Krajských poboček ÚP," vysvětlila generální ředitelka ÚP ČR Marie Bílková a dodala: „Věřím, že se nám i tímto krokem podaří vrátit do popředí hlavní poslání ÚP, a tím je prosazování politiky zaměstnanosti."

„Nepříznivý trend v počtu pracovních míst se nám podařilo změnit. Hlavní náplní práce zaměstnanců kontaktních pracovišť úřadu práce Havlíčkův Brod  je oslovovat zaměstnavatele a vyhledávat volná pracovní místa. A nejen to. Naši pracovníci při návštěvách zaměstnavatelů zjišťují jejich potřeby, informují je podrobně o aktivitách úřadu práce, o možnostech využívat příspěvky na aktivní politiku zaměstnanosti nebo se zapojit do projektů Evropského sociálního fondu," upřesnil ředitel Martin Kouřil.

Výběr uchazečů přímo na míru

Úřad práce může zaměstnavatelům, kteří mají zájem a nabízejí volná pracovní místa, například navrhnout, že pro ně zpracuje určitý předvýběr kandidátů, aby se  nestalo, že na pracovní místo s maturitou se budou hlásit po stovkách uchazeči se základním vzděláním. Nebo o specializované profese se budou ucházet lidé, kteří o nich nevědí vůbec nic.

Tím by se mohlo například zamezit podobným zkušenostem, jaké mají provozovatelé etnoobchodu Tulipán  v Havlíčkově Brodě , kam prý přicházejí často nezaměstnaní ale jen proto, aby už od dveří hlásili, že potřebují pouze razítko.  „Můj kamarád má firmu, shání dělníky,  ale bohužel ne vždycky se mu to podaří, protože k němu chodí často takoví, kteří chtějí pracovat především v kanceláři," konstatoval Pavel Strnad z Havlíčkova Brodu.

Podle ředitele Martina Kouřila za poměrně krátkou dobu přinesla činnost kontaktních pracovníků ovoce.

„Počet volných míst v nabídce úřadu práce se zvýšil téměř na dvě stovky.  Konkrétně k poslednímu říjnu to bylo 197 volných pracovních míst, čímž se počet uchazečů na jedno volné pracovní místo snížil na necelých 21. Tím se okres Havlíčkův Brod přiblížil republikovému průměru, což je 14,2 uchazeče na jedno volné místo," zdůraznil ředitel Martin Kouřil.

Kontaktní pracovníky má havlíčkobrodský úřad práce celkem tři, jeden je v Brodě, druhý ve Světlé nad Sázavou a třetí v Chotěboři.