To městu zapůjčil Havlíčkův Brod, který hřiště dostal darem od Kraje Vysočina. „Hřiště si budou moci pro dopravní výchovu i výuku pronajmout nejen základní školy, ale bude k dispozici i dalším subjektům pracujícími s dětmi a mládeží," upřesnil za vedení Cekusu Milan Stránský.

Pryžový obří koberec

Hřiště tvoří svinovací podklad z pryžového materiálu, který je doplněn barevně zobrazenými komunikacemi a vodorovným dopravním značením. Jde o jakýsi obří koberec o rozměrech 24 x 44 metry. „V případě Chotěboře bude přenosné dopravní hřiště spravovat organizace CEKUS Chotěboř a je předpoklad, že na něm projde výukou velké množství zájemců. Jeho nespornou výhodou je, že použití není závislé na klimatických podmínkách," doplnil další informace Stránský.

S potřebou dopravní výuky pro děti se také město Chotěboř potýkalo již delší dobu. V současné době je tedy při předpokládané spolupráci s městem Havlíčkův Brod problém minimálně na pět let vyřešen.  Minimálně tak dlouhá je životnost přenosného hřiště, které obsahuje všechny prvky potřebné pro výuku dopravní výchovy dětí a mládeže.

Poslouží nejméně pět let

Předpoklad délky provozu je do konce června 2012. Školy mohou objednávky nyní zasílat organizaci CEKUS Chotěboř.
Náklady na jediný exemplář tohoto druhu dopravního hřiště na Vysočině byly jeden milion korun a hradil je Kraj Vysočina.