Vodovod do obce nechalo postavit za více než milion korun město Golčův Jeníkov za pomoci Kraje Vysočina. Voda v obecních studnách v létě vysychala a byla nekvalitní.

Snaha přivést vodovod do obcí v okolí Jeníkova není jen aktivitou Golčova Jeníkova. O vodovod se snaží také v Hostovlicích na Vilémovsku (připojení z Jeníkova), v Podmokách (připojení z Jeníkova), ve Spyticích

(prodloužení řadu ze Sirákovic) a možnost prodloužení vodovodního řadu z Kobylí Hlavy nyní mají i v Chrtníči. „Vodovod pro Vrtěšice a Sirákovice (a přípojný bod pro Spytice) má již stavební povolení, dokonce proběhla i soutěž o zhotovitele a je vybrána stavební firma, se kterou bude v brzké době podepsána smlouva. Podali jsme žádost o dotace na Ministerstvu zemědělství a nebyli jsme vyřazeni," informoval starosta Vlastimil Marušák. Pokud nebude Jeníkov úspěšný, je možnost na začátku příštího roku požádat opět o krajskou dotaci, případně postavit vše za peníze města, protože vysoutěžená cena je podle starosty velmi výhodná.