Oznámila to mluvčí nemocnice Petra Černo. „V průběhu porodu přišla na svět dívenka – Lucie Brabcová a s maminkou Ivetou pocházejí ze Ždírce nad Doubravou. Lucinka přišla na svět s porodní hmotností 3 460 gramů," uvedla Černo. Ta dodala, že dnes hodinu po poledni přijdou rodičce poblahopřát ředitel nemocnice David Rezničenko a havlíčkobrodský starosta Jan Tecl.

„V letošním roce se na našem porodním oddělení narodilo, a to k datu 20. září, 1009 dětí. Mezi nimi i devět párů dvojčat. Prozatím nám ve statistice počtů vedou chlapci nad dívkami. Tak jako v loňském roce, patří i letos mezi nejoblíbenější jména dětí Jan, Filip a Tomáš, u holčiček pak Terezka, Adélka a Anička. Aktuálně máme na porodnici další čtyři maminky chystající se na porod," pokračovala Černo.

Každoročně se v porodnici havlíčkobrodské nemocnice uskuteční kolem čtrnácti set porodů. „Nejvíce u nás rodí maminky z okresu Havlíčkův Brod, dále z okresů Žďár nad Sázavou, Jihlava, Kutná Hora, Pelhřimov, Chrudim, Praha, Kolín, Pardubice a Tábor. Každoročně k nám přijede i několik maminek ze Slovenska. V loňském roce jich bylo celkem sedm," řekla Černo.

Kromě komplexní medicínské a ošetřovatelské péče nabízí brodská porodnice pacientkám a rodičkám příjemné prostředí. Mohou využívat nadstandardní pokoje, celou škálu relaxačních porodních pomůcek, aromaterapii, porody do vody. „Samozřejmostí je možnost přítomnosti blízké osoby u porodu," uzavřela Černo.