Klání se zúčastnilo osm dvojic, které byly rozděleny do dvou skupin, kde se hrálo systémem každý s každým. Do dalších zápasů pak postoupily dvojice ze skupin z prvních třech  míst.

Pak se hrálo vyřazovacím způsobem. V boji o postup do finále turnaje se střetla družstva Šmoulíci a Gargíci. V obou  družstvech se představila hráčka se shodným jménem –  Bohunka Šťástná. Za Šmoulíky totiž hrála maminka a za Gargíky její dcera.

Úspěšnější byla maminka, která postoupila do finále.  Díky spolku Medáků v jiných zemích velmi populární pétanque získává oblibu i mezi mládeží v Dolní Krupé.

Vítězem turnaje se  nakonec stala dvojice Rébus hrající ve složení Marek Toman a Filip Nádvorník, druzí byli Šmoulíci ve složení Bohunka Šťastná a Jaroslav Benák a na třetím místě skončila dvojice z Českého Dvora  Lukáš Toman a Antonín Šefčík.

„V srpnu jsme pořádali turnaj o Putovní pohár a zúčastnilo se ho deset dvojic. Na vánoční prázdniny náš spolek připravuje turnaje ve hře člověče, nezlob se a v karetní hře Prší.  Termíny turnajů zveřejníme začátkem prosince," uvedl Radek Toman, hlavní pořadatel turnaje. Obec Dolní Krupá je jistě hrdá na Spolek Medáků, který na vlastní náklady pořádá turnaje pro radost dětí i dospělých.

Jaroslav Benák