Do rekreačního střediska Pod Dubovou skálou se sjela dvacítka řezbářů z celé České republiky.

„Všichni účastníci prošli řezbářským kurzem, který pořádám na různých místech čtyřikrát do roka. Cílem víkendového setkání byl nejen rozvoj umělecké činnosti a setkání s lidmi, ale především pokus o založení prvního Českého klubu řezbářů motorovou pilou," uvedl zakladatel klubu, řezbář a instruktor Radek Smejkal, který podotkl, že se u nás sice konají různá sympozia, ale nic oficiálního neexistuje. „Většinu akcí zaštiťuje Echo Carving Czech Team, což je mimo jiné i prodejce motorových pil. Díky němu se také letos zúčastníme největší řezbářské události v Evropě, takzvaný Huskycup v Německu," pokračoval Smejkal.

Organizátorem víkendové akce byl Miroslav Fiala, který před rokem propadl této umělecké činnosti. „Ze dřeva lze vytvořit prakticky cokoliv od zvířat, tváře až po lidské sochy v životní velikosti," vysvětlil Fiala. Ten dodal, že akce proběhla pod záštitou městyse a Lesního družstva ve Štokách.

Řezbářských dnů se zúčastnil i Pavel Vrcula, který se řezbářství věnuje již od roku 2000. „Není to nic těžkého, kdokoliv se to může naučit. Zpočátku začnete u jednoduchých tvarů až po dokonalou anatomii. Jsou lidé, kteří se tím i živí, ale pro ostatní to je především skvělý koníček," řekl Vrcula. Ten dodal, že všechny sochy se dělají motorovou pilou, dláto a další nástroje jsou určené až pro detailní práci.