Začíná se již 2. října, do tohoto termínu se mohou zájemci hlásit v knihovně. Aktuální semestr se bude věnovat tématu Potraviny a spotřebitel.

„Studium Virtuální univerzity 3. věku probíhá ve tříletém studijním programu Svět okolo nás. Účastníci vzdělávání si podle svého zájmu vybírají z nabídky semestrálních kurzů všech univerzit, a vytvářejí si tak svůj studijní profil. Po úspěšném zvládnutí 6 semestrů obdrží absolventi Osvědčení o absolvování. Všechny kurzy zahrnují společné sledování virtuální přednášky, samostatnou nebo skupinovou práci na domácích úkolech, komunikaci a setkání s lektorem, cvičné a zkušební testy," prozradila Pavla Dymáčková z knihovny.

Aktivní setkávání

Cíl projektu je zvýšit možnosti seniorů v rámci aktivního trávení volného času, podpořit aktivní sdružování občanů a zvýšit vědomostí úroveň seniorů v rámci udržování duševní svěžesti. Ke studiu se mohou hlásit senioři i osoby se sníženou zaměstnaností a 50 +. Výhodou – nikoliv podmínkou – je orientační znalost práce s PC a možnost přístupu na internet v domácím prostředí.

Semestr obsahuje šest přednášek a stojí 300 korun. „Tentokrát se budeme zabývat bezpečností, kvalitou a označováním potravin z pohledu spotřebitele. Pozornost je věnována potravinám živočišného i rostlinného původu," doplnila Dymáčková.