Na tradiční akci v kinocafé Velký Voči, která je vyhlášená spíše u našich západních sousedů, samozřejmě nemohli chybět návštěvníci v kostýmech. Ti si akci opravdu užívají a už během roku si oblečení na VVoktoberfest pečlivě vybírají.

„Něco mi ušila mamka podle obrázku, který jsem jí dala, něco jsem našla na internetu. Ale jednotlivé kousky mám pohromadě už dlouho dopředu. Nevyplatí se shánět něco na poslední chvíli. Většinou je všechno vyprodané," podotýká blondýnka, která na VVoktoberfest dorazila už potřetí.

Vtipným vystoupením se v Chotěboři blýskl vypravěč Karel Hynek, jehož lidé mohou znát z televizního pořadu Na stojáka. Za svůj pohled na vztahy mezi mužem a ženou či humorným glosováním pocitů obou pohlaví sklidil zasloužené ovace.

Pivní festival, jehož se pravidelně účastní lidé takřka z celé republiky, je však hlavně nápor na barmanky. Jsou v neustálé permanenci až do brzkých ranních hodin.

„Slyšela jsem, že to bude namáhavější, ale zatím to zvládám a větší problémy jsem neměla," potvrzuje jedna z nich, Gabriela Klofáčová, která ve Velkých Vočích brigádničí teprve čtyři měsíce. „Moc se mi líbí ta atmosféra tady. I když jsem na nohách už několik hodin, tak si to užívám i já. Je to sice náročnější, ale pokud bude možnost, ráda budu u toho i příště. Navíc je to perfektní reklama pro Chotěboř," myslí si usměvavá dívka.

VVoktoberfest nabídl kromě tradičních piv i několik speciálů, mezi něž patřilo například i pivo Paulaner, které čepují přímo na Oktoberfestu v Mnichově.

Erika Nováková