V jedné ze služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod (OCH HB) se totiž v pondělí 7. listopadu vyráběly lampiony, které v současné době zdobí terasu stacionáře. Do tvoření se s nadšením pustili nejen klienti Petrklíče a ledečské Sociálně terapeutické dílny, ale také další hosté, kteří si příjemné odpolední dostaveníčko nenechali ujít.

I když tvoření lampionů bylo pomyslnou třešničkou na dortu pondělního setkání, návštěvníky, mezi nimiž byli i představitelé Města Ledeč nad Sázavou či ledečského Domova Háj, čekaly ještě další aktivity. Hned u vchodu do centra jejich pohledu nemohla uniknout prodejní výstava výrobků od klientů stacionáře, chráněného bydlení a Sociálně terapeutické dílny. K vidění i ke koupi tu byly například kapsáře, ozdobené krabičky, věnce, korálkové ozdoby, náušnice, polštářky a další drobnosti.

Setkání odstartovali ve společenské místnosti Petrklíče muzikanti z Tanečního orchestru mladých při Základní umělecké škole v Ledči nad Sázavou, kteří publikum svou hudbou provázeli zhruba hodinu a za své vystoupení sklidili zasloužené ovace. Někteří neodolali a dokonce si i s chutí zatančili. Ještě před hlavní částí koncertu se však přítomným představily pracovnice služeb při OCH HB, aby nastínily, s čím vším dokážou pomoci. Promluvila i ředitelka OCH HB Bc. Anna Blažková, která zmínila, že letos si OCH HB připomíná už 25 let své existence.

Po koncertu patřil parket mladým tanečnicím z ledečského Střediska volného času. Diváci s pusami od ucha k uchu tleskali do rytmu a nestačili se divit, jak jsou děvčata šikovná. Kdo měl zájem, mohl zavítat do tvořivé dílny plné lampionů. Jiní zase využili příležitosti a oslovili vedoucí Centra sociálních služeb Petrklíč Terezii Veletovou s prosbou o komentovanou prohlídku Petrklíče. „Musím říct, že jsme byli velmi potěšeni tak hojnou účastí a zájmem o naše služby. Všem, kteří se podíleli na organizaci setkání, moc děkuji. Děkuji i muzikantům a tanečníkům za to, že nám odpoledne zpříjemnili svým vystoupením. A v neposlední řadě děkuji všem, kteří se za námi přišli podívat," usmála se Veletová.

Aneta Slavíková