VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Výrobky brodského Amylonu bodují v Česku i za hranicemi

Havlíčkův Brod – Další jasný důkaz toho, že potravinářské firmy z Vysočiny produkují výrobky té nejvyšší kvality, padl před několika dny v Praze.

29.10.2014
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: www.amylon.cz

Společnost Amylon Havlíčkův Brod tam totiž získala prestižní značku „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2014". V soutěžní kategorii Ostatní potravinářské výrobky byla Amylonu udělena za pudink s příchutěmi banánu a karamelu.

„Do soutěže, jejímž odborným garantem je Výzkumný ústav potravinářský a nad kterou převzal záštitu předseda Senátu ČR Milan Štěch, jsme se letos přihlásili vůbec poprvé. A to se čtyřmi pudinky a také s krémem na dukátové buchtičky," uvedl ředitel společnosti Amylon Havlíčkův Brod Vladimír Zeman. „Pudink s příchutěmi banánu a karamelu, který odborná porota nakonec ocenila nejvyšší známkou, budeme moci nyní distribuovat na trh s označením Česká chuťovka 2014," řekl Zeman. Ten považuje úspěch v soutěži především za potvrzení kvality výrobního programu a zvolených technologií havlíčkobrodského Amylonu a také za dobrou propagaci firmy ve vztahu k odběratelům a koncovým zákazníkům.

Česká chuťovka ale není zdaleka jediným oceněním, které výrobky společnosti Amylon v posledních letech získaly. Za všechny uveďme například bramborové knedlíky, které obdržely značku Vysočina regionální produkt a Klasa, nebo pudink s vanilkovou příchutí, který firma již také po nějakou dobu prodává právě s označením Klasa.

Uvedené druhy pudinků Amylon vyrábí a prodává již druhým rokem, společně s jedenácti dalšími, v populární retro edici. „Návrat k původnímu designu obalu, jemuž vévodí spokojené dítě se lžičkou v ruce a nad talířkem pudinku, ocenila především starší generace našich zákazníků. Šlo o dobrý marketingový tah, který zaujal a na trhu zabodoval," podotkl Zeman.

Havlíčkobrodský Amylon vyrábí v současné době na padesát druhů výrobků v takzvané konvenční kvalitě. Jde například o již zmíněné bramborové knedlíky, halušky, škubánky, zahušťovadla, trojobal, pizzu a mnohé další. Těmi zásobuje především tuzemský trh a dále trhy na Slovensku a Maďarsku.

Nové trhy ve Skandinávii?

Dalších šestnáct druhů navíc produkuje ve stále žádanější biokvalitě. „I tyto výrobky nacházejí zákazníky u nás, ale především pak v Polsku, na Slovensku a také v Srbsku, kam se nám nově podařilo proniknout," pokračoval Zeman. Ten v této souvislosti dodal, že produkci Amylonu poznají s největší pravděpodobností, a již v dohledné době, i odběratelé a hospodyňky ve Skandinávii.

Není bez zajímavosti, že vývojáři Amylonu uvedou každoročně na trh jednu nebo dvě novinky. Ani nadcházející rok nebude výjimkou a podle Zemana půjde o produkt, který na trhu není a doposud nikdy nebyl. „Vývoj nového výrobku, nebo nové řady, trvá obvykle půl až tři čtvrtě roku. Zakládáme si na tom, že finální výrobek necháváme degustovat lidmi všech věkových kategorií. Musí prostě chutnat všem," zdůraznil Zeman.

Vyhlašovatelem Česká chuťovky je pražská společnost Sympex Group. Letošního v pořadí již šestého ročníku se zúčastnilo, a to ve všech vyhlášených kategoriích, 47 výrobců s 82 výrobky. Značku uděluje hodnotitelská komise nezávislých odborníků.

„Značka Česká chuťovka si získává stále větší oblibu nejen mezi výrobci potravin, ale i u distributorů a spotřebitelů. Srozumitelně totiž sděluje zákazníkům, že oceněný výrobek je nejen českého původu, ale že je také zaručeně kvalitní a chutný," uvedla za pořadatele Valentina Berseněva Tůmová, ředitelka reklamní agentury Anděl.

Ta dodala, že soutěž se snaží podporovat i trendy směřující ke správné výživě a zdravotnímu stylu tím, že upřednostňuje kvalitu před kvantitou.

Autor: Jaromír Kulhánek

29.10.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Petr Weiss
5

Sexuolog Weiss půjde k soudu v říjnu. Hrozí mu trest až šest let vězení

Ilustrační foto.

Vyděrač, který obtěžoval ženu ze Světlé, skončil za mřížemi

Pálenice se teprve rozjíždí, slabší začátek zavinily třešně

Vysočina – Padesát. Tolik pěstitelských pálenic funguje na Vysočině podle statistiky Celního úřadu pro Kraj Vysočina. Většina z nich však sezonu teprve startuje. Může za to nedostatek třešní. Palírník Roman Koudela z Polné na Jihlavsku začne až v září.

Středeční nehoda na D1: Mladý řidič se nevěnoval řízení, a to ho stálo život

Vysočina - Dvacetiletý řidič se plně nevěnoval řízení, nezareagoval na vzniklou situaci, a to pro něj nakonec bylo osudné. Tragická nehoda se stala ve středu kolem půl páté odpoledne na 93,5 kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Ke středu dodávky a nákladního auta došlo v místě, kde se jen pár minut před tím odehrála jiná dopravní nehoda.

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Chcete mít přehled o kulturních, sportovních a dalších akcích ve všech regionech? Pak navštivte naši stránku www.tipydeniku.cz, kde najdete fůru inspirace co podniknout nejen o víkendu.

Śtáflova paleta v Havlíčkově Brodě má už číslo 26

Havlíčkův Brod – Akce s nejdelší tradicí. Každé léto se v Havlíčkově Brodě koná Štáflova paleta, týdenní setkání mladých výtvarníků. První ročník se uskutečnil už v roce 1991. Tenkrát sehnali hlavní organizátoři Štěpán Podešť a Tomáš Holenda jen pár zájemců, mezi nimiž nechyběl výtvarník Pavel Fiala nebo Daniel Koráb, dnes učitel gymnázia Havlíčkův Brod. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení