Do akce se vedle nestátních neziskových organizací doprovázejících pěstouny a příspěvkové organizace Kraje Vysočina zapojily i orgány sociálně-právní ochrany dětí při městských úřadech obcí s rozšířenou působností a základní školy.

Jak informovala Miluše Průšová odbor sociálních věcí Kraje Vysočina, zájemci o problematiku náhradního rodičovství mohou od 1. – 3. října navštívit Dny otevřených dveří doprovázejících organizacích a na městských úřadech. „Na programu jsou besedy s pěstouny a odborníky, výstava „Já pěstoun“, promítání dokumentů „Rodiče napořád“ a „Sbohem děcáku“ a doprovodné aktivity pro děti,“ upřesnila Průšová.

Pokládání základního kamene sportovní haly ve Světlé.
Ve Světlé položili základní kámen nové sportovní haly

Ve čtvrtek 4. října proběhne propagační akce zprostředkování náhradní rodinné péče v Nákupním centru City park Jihlava. Celou odpolední akci pro veřejnost bude moderovat Milan Řezníček a pro malé návštěvníky jsou kreativní činnosti. V pátek 5. října 2018 proběhne poděkování a ocenění pěstounů v Rodinném centru Robinson Jihlava. Děti žijící v pěstounských rodinách obdrží od Kraje Vysočina drobný dárek a budou moct zdarma se svými rodiči prožít páteční odpoledne v Robinsonu.