První ročník výstavy byl v roce 1994 a od té doby se zde každým rokem potkají návštěvníci s vystavovateli a prodejci z celé republiky a ani letos tomu nebude jinak. Ve dnech 28. – 30. dubna zaplní stánky kulturní dům Ostrov i přilehlé venkovní prostory o celkové rozloze více než 2000 metrů čtverečních. Aby se areál proměnil v uzavřené výstaviště, je ho potřeba na tři dny oplotit a vstup zajistit branami, které jsou vždy tři.

Nepřehlédnutelný pták velikosti hrdličky s chocholkou na hlavě se na chvíli zastavil ve Žďárských vrších.
Do Žďárských vrchů zavítala vzácná návštěva. Lidé se mohou potkat s dudkem chocholatým

Návštěvníci, kteří čekají na slavnostní zahájení, vědí, že bude v pátek v 9 hodin. Jako vždy toto zahájení bude spojeno s Havlíčkobrodskou dvanáctkou, která vystoupí na výstavišti přímo před branou u mlýna. Touto branou také na výstavu procházejí i návštěvníci, kteří upřednostňují některé z dalších hudebních nebo tanečních vystoupení. A aby bylo z čeho vybírat, o to se pořadatelé postarají i letos. Po celé tři dny se na podiu, které je zde umístěno, budou střídat kapely, a to jak tradiční, které jsou již s výstavou spojovány, tak i nová hudební uskupení.

Další brány budou ze Žižkovy ulice. Druhá přímo proti vstupu do kulturního domu a třetí bránou se návštěvníci dostanou na část výstaviště, která bude proti vstupu do restaurace. Tu využívají zejména ti, kteří přicházejí pěšky od vlakového nádraží anebo od parkoviště. A právě zde bude letos umístěna expozice firmy AUTORACEK, a.s., kde si návštěvníci budou moci prohlédnout vůz Škoda Kodiaq. Určitě další nepřehlédnutelnou expozicí (díky zaparkovanému trucku), zde bude mít Raiffeisen stavební spořitelna, která bude v pátek a sobotu vysvětlovat návštěvníkům výhody „Smart bydlení", bude prezentovat obnovitelné zdroje energie, vytápění, smart technologií v domácnosti. Toto vše bude doplněno o hry a soutěže pro děti.

Ilustrační foto
Mateřské centrum Harmonie letos slaví už patnáct let

Ať už návštěvníci vstoupí do areálu výstaviště jakoukoliv bránou, určitě si prohlédnou celý areál, rádi si posedí u občerstvení, poslechnou si svou oblíbenou kapelu a nakoupí vše, pro co si přišli. Bude z čeho vybírat.

Další informace o vystavovatelích a doprovodných akcích se dozvíte v příštím čtvrtečním vydání Havlíčkobrodského deníku nebo na www.zlatyceskyrucicky.cz.