„Celkově se na prodeji oblečení, obuvi a hraček vybralo více než dvacet tisíc korun, které jsou určené pro Ondru. Ten měsíc po narození onemocněl závažným metabolickým onemocněním, při kterém musí být vysazena mléčná strava," uvedla za pořádající organizaci Metoděj, Simona Sedláčková. Ta podotkla, že bazar byl zahájen módní přehlídkou, které se zúčastnilo čtyřicet modelek a modelů.

„Kromě maminek a dětí z pořádajícího Zvonečku se přehlídky zúčastnili i žáci 8. a 9. tříd ze Základní školy Konečná Havlíčkův Brod. Hosty na úvod pozdravila také místostarostka města Ivana Mojžyšková," dodala Sedláčková.

Před přehlídkou také proběhla aukce, ve které se dražilo broušené sklo od firmy Jahami Bohemia, šátek patronky spolku Metoděj herečky Jitky Smutné, kniha Vzácní o pacientech se vzácným onemocněním a pletené ponožky od jedné z metodějských babiček.

„Již první den jsme vybrali více než deset tisíc korun. Lidé si v mnoha případech odnášeli doslova plné tašky oblečení, za které zaplatili dobrovolný příspěvek," řekla vedoucí Mateřského centra Zvoneček Anna Doleželová.

Zdroj: Youtube

Peníze rodina použije na nákup drahých potravin a část výtěžku se také rozhodla věnovat ambulanci dědičných poruch metabolismu Fakultní nemocnice Brno.

„Všechny předešlé ročníky byly úspěšné, ale letošní jubilejní předčil všechna naše očekávání a vybral se rekordní výtěžek. Z toho důvodu bude bazar pokračovat ještě následující týden, tedy lidé si mohou přijít vybrat a zakoupit nějaké oblečení," uzavřela Doleželová.