Připravily pro ně vzdělávací kurzy, příznačně nazvané V jednom kole. Aby si maminky na vzdělávání našly čas, zajistí pro ně zdarma i hlídání dětí.

Projekt v jednom kole je primárně určený právě pro cílovou skupinu maminek na rodičovské dovolené. Snaží se jim poskytnout nejkomplexnější podporu. Hlavní náplní kurzů je proto předání vědomostí a trénink praktických dovedností. Za účast ženy nic neplatí.

„Mohou se těšit na úvodní počítačový kurz, bilanční a pracovní diagnostiku s psychologem, mini workshopy na témata typu time management, finanční řízení nebo komunikaci tělem a vzhledem,“ uvedla Aneta Slavíková z Oblastní charity Havlíčkův Brod.

Zajímavou součástí kurzu bude i tréning ve virtuální firmě, kdy si účastnice osvojí třeba sociální dovednosti. Proběhne také dvoudenní workshop s cílem zlepšit komunikační dovednosti, on-line seminář nebo kurz orientace na trhu práce, při kterém nebude chybět ani pohovor na nečisto. Na závěr projektu proběhne dvoudenní workshop se shrnutím získaných poznatků. Ženy mohou v rámci kurzu také počítat i s následnou individuální a skupinovou podporou.

„Kurz se bude konat od září 2017 dvakrát týdně vždy dva dny po sobě, tedy buď v pondělí a úterý nebo ve středu a čtvrtek. Maminky si tak mohou vybrat, která dvojice dnů jim bude vyhovovat více. V jedné ze dvou skupin může být maximálně čtrnáct maminek,“ doplnila Slavíková.

Kdo by se chtěl dozvědět více informací, může se obrátit přímo na Mateřské centrum Zvoneček. Tady se také 14. června uskuteční nezávazná informativní schůzka pro všechny zájemce. Začátek je v 10 hodin.

Ilustrační foto.
Vlaky na trati mezi Ždírcem a Hlinskem nahradí autobusy