Většina zaměstnanců musela jít na home office, restaurace byly zavřené a ne každý měl možnost a čas navařit si sám. Proto lidé z Vysočiny využili možnosti výdeje přes okénko nebo dovozu. 

Nejvyhledávanějším jídlem byla pizza. Dále nejvíce zachutnala asijská kuchyně z fast foodu a na třetí příčce se umístil kebab.

Zatímco v lednu a únoru činila obědová špička ve všední dny 47% objednávek, v říjnu a listopadu to bylo 46%.

Zdroj: DENÍK/Archiv

I když doprava slábla, dovoz objednávky se zrychlil, trval 24 minut.

Snahu restaurací dokázali zákazníci z Vysočiny nejvíce ocenit v první vlně pandemie.

Za objednávku nechali spropitné téměř 17 korun.

Rozvoz jídla z restaurací na Vysočině během pandemie.Zdroj: DENÍK

Kvůli koronavirové situaci mohla řada provozoven opět zavřít – a mezi nimi právě i restaurace.