S nápadem uskutečnit hudební vystoupení přišla bývalá pracovnice zařízení, v současné chvíli pracující ve zmiňovaném SeniorCentru, Monika Smejkalová. Ta si uvědomuje, že současná opatření, vztahující se k výskytu onemocnění Covid-19, mohou mít i neblahý vliv na zástupce z řad seniorů. Obzvláště pak zákaz návštěv v zařízeních, poskytujících sociální služby, a chybějící kontakt s blízkými, a to nejen rodinnými příslušníky. Proto oslovila své bývalé kolegy s nabídkou navázání spolupráce.

„Všechny nás tento nápad nadchnul a vzhledem k tomu, že se spousta z našich klientů ve volném čase věnuje hudbě, neváhali jsme s realizací vystoupení ani vteřinu,“ uvedla pracovnice zařízení Hana Zahradníčková. Zájem o účast na připravovaném programu projevil klient Vašek, kterého si lze bez kytary a mikrofonu již jen těžko představit. Zařízení již reprezentoval na několika významných akcích, za sebou má dokonce také účast v nejrůznějších pěveckých soutěžích.

Vašek ze Zastávky potěšil seniory
Klient z Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež zpíval pro seniory v Telči

Vašek si pro klienty SeneCury Telč připravil set deseti písní. Lehkou počáteční nervozitu překonal i díky tomu, že si plně uvědomoval smysl svého vystoupení. „Když jsem uviděl všechny ty babičky a dědečky, jak se pomalu začínají objevovat v oknech svých pokojů, nervozita mě opustila, věděl jsem, že dělám správnou věc,“ uvedl Vašek.

Svým vystoupením potěšil Vašek nejen klienty, ale i pracovníky ze SeniorCentra. Také jim bylo zástupci zařízení vystoupení věnováno s cílem ocenění jejich náročné, ale i velmi záslužné práce.

Celé vystoupení, trvající přibližně hodinu, splnilo svůj účel do posledního puntíku. Dle slov pracovníků se ve tvářích některých z klientů SeneCury objevil v průběhu koncertu nejen úsměv, ale i drobné slzy dojetí.

„Za všechny pracovníky ZASTÁVky nás velmi těší, že jsme v této nelehké době mohli přispět k šíření dobré nálady mezi ostatní. Věříme, že se nejedná o poslední příležitost podobného typu. Děkujeme všem zúčastněným a přejeme mnoho sil potřebných k překonání současné situace,“ řekla závěrem Hana Zahradníčková.

Martin Lacina, sociální pracovník