Se svými dojmy z natáčení se svěřil sám Jiří Trtík: „Byla to čistá radost se tam sejít v této sestavě. Je to nejkrásnější vánoční hudba – jak skromná a pokorná. Má v sobě jak vídeňský klasicismus, ducha české lidové hudby. V malém kostelíku vyzní lépe než v Rudolfinu. Byl to úžasný a nezapomenutelný den. Mělo to krásnou atmosféru, Ryba jak má být.“

Křest tohoto CD se měl uskutečnit při tradičních vánočních koncertech ve světelském kostele v neděli 18. prosince. Leč vyšší moc rozhodla jinak. Vzhledem ke kritické situaci v souvislosti s covid-19 se ve Světlé nad Sázavou rozhodli oba koncerty zrušit.

Ovšem samotný křest CD se zahájením jeho prodeje se za podpory Jiřího Trtíka, města Světlá nad Sázavou, kulturního zařízení KyTICe a Římskokatolické farnosti přeci jenom v plánovaný den 18. prosince uskuteční v Infocentru ve Světlé nad Sázavou od 15 do 19 hodin, kde bude možnost si popovídat s dirigentem Jiřím Trtíkem, sólisty a dalšími členy souboru. V rámci tohoto slavnostního předprodeje bude možno si koupit CD za zvýhodněnou cenu 200 korun.

jiv