Letos to byl již devátý ročník a týdenním domovem se nám stal Penzion Kadlečák u Světlé nad Sázavou. Příjemné prostředí penzionu, výborná strava, vstřícnost majitele a v neposlední řadě dobré buchty od maminek to vše jenom umocnilo krásné zážitky z kouzelnické školy na Kadlečáku.

Náplň letošního soustředění se totiž nesla v duchu bradavické kouzelnické školy Harryho Pottera. Ten nás také jeden den navštívil a děti si tak mohly pod jeho vedením vyzkoušet i různé drobné kouzelnické triky, vyráběly míčky, se kterými se nakonec učily žonglovat, ale především předvedly, jak dobrý jsou tým a to nejen při tanci a zpěvu.

Celý týden nám přálo počasí, úrazy a jiné nepříjemnosti se nám vyhnuly obloukem a tak můžeme jenom říct, že vše vyšlo na jedničku. Velký dík patří manželům Kolářovým z Kukuřičného mlýna v Mrzkovicích za pytel skvělých křupek, všem dospělým, kteří společně s námi věnovali svůj volný čas našim „kalamajkovým“ dětem a v neposlední řadě všem dětem, které to s námi dospěláky pořád baví. Už teď se všichni těšíme na příští jubilejní desátý ročník.

Lenka Žáková,

FS Kalamajka Havlíčkův Brod