Pavel Žalman Lohonka právem patří mezi české folkové legendy a je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. Další účinkující je kapela Jen tak tak, jejichž radost z dobré muziky, se jistě přenese na všechny posluchače. Black Uganda Choir je netradiční sdružení vícehlasého zpěvu. Většina repertoáru je a-capella (tj. bez použití končetin), ale v případě nutnosti je s to zaútočit i hudebními nástroji.

Druhou polovinu festivalu zahájí písničkářka Rejka Balcarová, která nejen ráda zpívá, ale i skvěle fotí a tvoří. Rendez-fou je kapela z Jihlavska, která často bývá přirovnávána k Zuzaně Navarové a kapele Nerez a hlavně patří k našim spolupořadatelům a kamarádům. V závěru festivalu letos trochu přitvrdíme, o což se skvěle postará Ivan Hlas trio. Poslední kapelou bude Přístav z Brna, který patří ke stálým tvářím folkové scény. Věnuje se akustické muzice podpořené vícehlasým vokálem.

O zvuk a světla se na Folkové Lípě stará Sound24 alias Pepa Balcar, Michal Bechyně a Rejka Balcarová. Průvodním slovem již tradičně provází Jirka Holoubek, kterého můžete znát ze Spirituál kvintetu nebo jako moderátora Českého rozhlasu Dvojky. Pro návštěvšníky je připraveno festivalové občerstvení - buřtguláš, palačinky, chleba se škvarkovkou a spousta dobrého pití.

Vstupné v předprodeji 400 korun, na místě 450 korun, děti do patnácti let mají vstup zdarma.

Tak si udělejte čas a přijďte si užít krásnou sobotu.

Marta Vencovská, Jan Fous