Jak je poznat na plodech, všechny rostou na dřevěné podpěře. Dva již sklizené plody se nemohly vejít na stůl a podobné ještě dorůstají. Na plotě jsou vidět i poslední plody z velké sklizně odrůdy hokaido, z které se dělá vynikající polévka a také se nazývá oranžový zázrak pro schopnost posilovat imunitu. My máme doma velkoplodé dýně sotva třetinové velikosti, ale cuket a okrasných tykví jsme sklidili také dost. 

PETR BROŽA, PIKÁREC

Na zahrádkách postupně dozrávají nejen dýně, ale i další výpěstky. Vyrostl vám už nyní parádní kousek? Podělte se s námi o fotografie, rádi je uveřejníme.

Nezapomeňte výpěstek vyfotografovat tak, aby ostatní čtenáři měli představu o jeho velikosti. Můžete tedy s dýní vyfotit někoho z rodiny, domácího mazlíčka, nebo se s ní můžete nechat zvěčnit sami.

Podařilo se vám vypěstovat něco jiného, s čím byste se rádi pochlubili, nebo se pouze chcete podělit o fotografii vaší bohatě rozkvetlé zahrádky? I takové příspěvky uvítáme!

Příspěvky s fotografiemi a textem můžete zasílat na havlickobrodsky@denik.cz. Najdete je pak zde, v rubrice Čtenář reportér.