Předchozí
1 z 7
Další

Dědictví aneb Kurvahošigutntag

K pohádkovému jmění přišel dřevorubec Bohuš takříkajíc jako slepý k houslím. V radostném poblouznění se nabytý majetek rozhodl se svým právníkem v podání Miroslava Donutila oslavit v Brně, konkrétně v hotelu Slavia. Legendární místo ze snímku Dědictví aneb Kurvahošigutntag se od natáčení téměř nezměnilo.

Vinaři

Dvaatřicetidílný seriál Vinaři zlákal za krásami jižní Moravy mnoho návštěvníků. Pětašedesáté narozeniny chtěl vážený obyvatel Bedřich Pavlíček oslavit s rodinou a známými. Usmířit se plánoval také se svým sokem, naplánovat oslavu ale nakonec vůbec nebylo tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo.

Bobule

Dvojice podvodníků Honza a Jirka utekli před policisty až na jižní Moravu. Mezi vinicemi je však nečekalo pouze pronásledování, ale také sympatická Klára, do které se Honza zamiloval. Před zákonem prchali mimo jiné kolem valtické kolonády na Rajstně, která má dnes prakticky stejnou podobu.

O statečném kováři

Za novými zkušenostmi se vydal kovář Mikeš v populární pohádce O statečném kováři. Cestou potkal nejen pacholka Ondru, který svou silou dokázal vytrhnout stromy ze země, ale také líného mlynářského pomocníka Matěje. Poprvé se setkali u větrného mlýna v Kuželově na Hodonínsku.

Jak básníkům chutná život

Strasti a slasti prožívali vysokoškolští kamarádi při cestě studiem v šestidílné sérii o básnících. Hlavní role se ujal herec Pavel Kříž. Do vinných sklepů zvaných Plže, jež se nachází v Petrově na Hodonínsku, přijeli přátelé za Venošem objevit krásy jihu Moravy.

Trhala fialky dynamitem

Jednoduchý přivýdělek formou podnikání si rodina Karafiatových slibovala v komedii Trhala fialky dynamitem. České turisty díky cestovní kanceláři neodvezli do zahraničí, ale naopak odtamtud dopravili bohaté návštěvníky do Česka. Ukázali jim třeba brněnský hrad Špilberk.

Svatba na bitevním poli

Starými historickými bitvami žili muži ve snímku Svatba na bitevním poli. Úsměvná komedie o svatbě, která málem skončila jako bitva u Waterloo představila několik jihomoravských míst. Jedním z nich byla Mohyla míru, známá z bitvy tří císařů, v hlavní roli se představil Bolek Polívka.