Fotbalisté FC Žďas proti Polné špatně začali, když hned v úvodu inkasovali. V dalším průběhu ale třemi góly zápas otočili a na zisku tří bodů už nic nezměnila ani korekce ze strany hostů.

„Podle mého to byla zasloužená výhra. Opět nás trošku trápila produktivita, gólové situace řešíme až příliš zbrkle, hráčům jakoby v zakončení chyběl klid. V závěru to bylo zbytečně dramatické, rozhodnout jsme mohli mnohem dříve,“ uvědomoval si po výhře 3:2 kouč Žďáru Petr Nedvěd.

„Na druhou stranu jsme ale Polnou v tom konci zápasu do ničeho pořádného nepustili,“ těšilo Nedvěda.

Na straně soupeře pochopitelně zavládl smutek. „Jsme zklamaní. Opakoval se průběh domácího zápasu s Bystrcí, kde jsme měli povedený úvod a vstřelili vedoucí gól a pak jsme vyklidili pole. Žďár nás přehrával vůlí a silou. Ve druhém poločase dal gól po pěkné kombinaci a další přidal po chybě našeho brankáře. Sice se nám podařilo snížit a domácí přitlačit, ale být lepší v úvodu a pak v závěru je strašně málo,“ přiznal po utkání lodivod polenského Slavoje Michal Lovětínský.

Dobrá produktivta

Také hráči Velké Bíteše si připsali do tabulky tři body, když doma zdolali Ždírec 2:0.

„Narazili jsme na kvalitního soupeře, který dobře věděl, co má hrát. Rozhodla naše lepší produktivita, protože protivník měl své šance, ale neproměnil je. Byly pasáže v utkání, kdy nás Ždírec přehrával, ale my jsem se z toho dokázali oklepat a vstřelili jsme důležité branky ve správný čas,“ pochvaloval si trenér Bíteše Marek Zúbek.

Lodivod Ždírce Martin Slavík po utkání trošku žehral na řadu absencí, s níž se musel jeho celek vyrovnat.

„Velká Bíteš praktikovala hru na tři útočníky a její kvalitní ofenzivní hráči nám dělali problémy. Vedení jsme domácím nabídli v podstatě sami. Ve druhé půli jsme byli lepší na míči, ale na gól to nestačilo,“ sdělil Slavík.

Ilustrační foto
Dorostenci po volnu neuspěli