"Myslím, že nikdo netušil, jaký hit tvoříme. Během natáčení sice byla obrovská legrace, ale co se stalo potom, to asi překonalo očekávání všech," prohlásil 55letý rodák z Hodonína. 

Vzpomínky na Okresní přebor

Nečas si vybavuje, že seriál ležel zhruba dva roky v "šuplíku" a čekalo se na ortel mocných lidí v televizi. "Nejdřív jsme natočili pilotní díl. Pak dlouho nic, až se to někomu z Novy zalíbilo," zavzpomínal herec, který dostal (stejně jako mnozí kolegové) prostor na improvizaci. "Prušinovský a Kolečko, to jsou skvělí autoři. Spousta z nás tomu ale přidávala," řekl.

Vzpomínka na díl Forbes

Postava Luboše Matějky se začala divákům výrazněji představovat právě od epizody s názvem Forbes. Chlapík, jemuž se muselo říkat boss, tady doslova exceloval. "Proč jste za mnou nepřišli? Proč jste nepřišli za strýčkem Lubošem? Proč jste neřekli: Luboši, máme problém, Luboši, nemáš nápad?". Na tuhle a spoustu dalších replik Nečas nezapomněl. "Těch hlášek jsem tam měl dost," usmál se po letech. Mimochodem, zatímco většina postav se mohla těšit na happyend, Matějka ne. Naposledy se objevil v díle s číslem 15 (Svatba), kdy jej dohnala policie. 

Redaktor České televize Ondřej Voska dělá v Modřanech brankáře i trenéra mládeže.
Brankář z televizní obrazovky. Redaktor zpravodajství chytá za Modřany

Ovšem pozor, Nečas měl v seriálu dvojroli, zahrál si i značně zarostlého hospodského v sousední vesnici (v epizodě s názvem Derby).

Vztah k fotbalu

Fotbal jako takový má rád, ale podle svých slov nikomu nefandí. "Kdysi jsem měl slabost pro Všenory, za tamní béčko jsem dokonce hrál. Ale pak jsem začal mít problémy s kolenem," prozradil. Neskončil úplně. Stejně jako mnozí další seriáloví herci z Houslic, i on je členem exhibičního souboru Real Top Praha, který dává peníze na charitu. "Vybrali jsme už třicet milionů korun," podotkl.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: