Pochází z Uherského Brodu, který v současné době trénuje. Bývalý vynikající brankář Miroslav Ondrůšek fotbalově vyrůstal ve Zlíně, odkud se vydal do Starého Města. Někdejší opora Synotu má v srdci oba kluby, proto bude v sobotu na dálku fandit oběma krajským rivalům.

„Přál bych si, aby diváci viděli dobrý fotbal, aby přišlo hodně lidí a aby derby skončilo remízou,“ usmívá se Ondrůšek.

Na Městský stadion Miroslava Valenty se v sobotu ale nedostane, neboť Uherský Brod ve stejnou dobu hostí v úvodním kole MSFL Dolní Benešov.

Fotbalista Arsenalu Mesut Özil (druhý zprava) dává gól Leicesteru.
Anglický fotbal bude dál testovat trestné lavice. Vyzkouší je ve vyšších ligách

„Slovácko teď dvakrát neuspělo. Doufám, že napraví dojem a naváže na fantastický začátek, kdy vyhrálo na Spartě. Zlín hraje celkem slušně. Pojetí je dobré, akorát neměl výsledky, což se proti Liberci změnilo,“ říká čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Zatímco Ondrůšek favorita mezi rivaly nevidí, jeho trenérský kolega z Kroměříže Bronislav Červenka si myslí, že Fastav v Uherském Hradišti neprohraje.

„Zlín se v posledních letech dokázal vždy na derby připravit. Malinko ho favorizuji. Navíc pro něj mluví i aktuální forma. Psychicky i herně na tom bude lépe,“ je přesvědčený bývalý ligový záložník, který rovněž svoji hráčskou kariéru spojil se Zlínem i Uherským Hradištěm.

Jinak podle Červenky mají oba týmy vyrovnané kádry a výrazně navrch nebude mít žádný z mančaftů ani ve vzájemném duelu. „Víc ale věřím Zlínu,“ přiznává.

Nová posila třetiligových fotbalistů 1. SC Kenny Doublette (v modrém) se na jihu Moravy dobře zabydlel.
Doublette cestoval z Haiti přes Kentucky až do Znojma, kde teď střílí góly

„Slovácko totiž dostalo příděl v Jablonci, což ho trochu srazí. Navíc druhý zápas po sobě nedalo gól a prohrálo,“ připomíná mistr ázerbájdžánské ligy s Interem Baku.

S názorem Červenky souhlasí i Roman Kolenič. Také podle skaštického kouče Svědíkově týmu ublížily poslední dva zápasy.

„Derby nemá favorita. Slovácko začalo ligu vynikajícím způsobem. Pak ale doma nezvládlo souboj s Českými Budějovicemi a naposledy schytalo výprask v Jablonci. Před vlastním publikem se bude chtít rehabilitovat. Zlín se ale zvedl, takže podle mě to bude velice zajímavá konfrontace,“ prohlásil Kolenič, který duel vidí na remízu.

Zato kouč Valašského Meziříčí Pavel Hajný tipuje výhru hostů z Baťova města.

Nejhezčí a nejošklivější fotbalové dresy.
Soutěž o tisícovku či pivo! Hlasujte o nejoriginálnější foto na téma dresy

„V kádru moc velký rozdíl není, ale do Zlína přišel kontroverzní trenér Csaplár. Podle mě po vítězství nad Libercem uspěje znovu,“ míní.

Slovenský trenér divizního Strání Igor Gúčik viděl fotbalisty Slovácka naživo v přípravě proti Senici.

„První poločas se mi z jejich strany líbil, druhý už odehrálo zle. Věřím, že zapomenou na šestigólový výprask a budou se chtít revanšovat před lidmi,“ doufá Gúčik.

„Zlín má dost kvalitní mužstvo, zápas rozhodnou maličkosti,“ tuší kouč Strání.

Také podle něj Daníčkovi a spol. paradoxně uškodil senzační triumf na Spartě.

„Možná si mysleli, že už vyhrají všechno. Poslední zápasy jim ale nevyšly. Nezbývá než se tvrdou prací zase odrazit,“ dodává Gúčik.

Duel o krále Zlínska je na programu v sobotu od sedmnácti hodin.

Ilustrační foto
Trénoval je Maradona i Hašek. Teď exotický soupeř přijede do Rakovníka