Hosté po první půli i díky dvěma trefám kanonýra Jiřího Vališe vedli už 3:1, ale domácí Tatran se po změně stran nadechoval k náporu. Nejprve snížil a pak dokonce dokázal i vyrovnat. Jenomže ze třetí branky se neradoval příliš dlouho. Vlastně jen chvíli. Gólu v síti soupeře totiž podle arbitra, kterým byl teprve šestadvacetiletý David Ulrich, předcházel faul na brankáře Běšin. Třetí zásah domácích tak nemohl být uznán.

Nshan Avetisjan poskytl Deníku rozhovor v nemocnici, 19. října 2021 ve Frýdku-Místku.
Po faulu má v noze šrouby. Trestní oznámení? Nechci ničit život, říká fotbalista

Ale co se dělo pak, nemá ani ve světě okresního fotbalu obdoby. „Rozhodčí musel zápas předčasně v 65. minutě ukončit. Velké Hydčice vstřelily gól na 3:3, ale byl tam faul na gólmana. Domácí už slavili branku, ale sudí po minutě jejich trefu odvolal,“ řekl Deníku jeden z přímých aktérů zápasu, kterého jsme se však z ochranných důvodů rozhodli nejmenovat. „Poté se všichni hráči seběhli na rozhodčího a začali mu nadávat. Pomezní mu dal i facku. Byla to prasárna, co mu tam udělali. Je jedině dobře, že zápas ukončil,“ dodal.

Ve Velkých Hydčicích (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) utkání s nováčkem z Běšin skončilo předčasně už v 65. minutě.Ve Velkých Hydčicích (na archivním snímku hráči ve žlutých dresech) utkání s nováčkem z Běšin skončilo předčasně už v 65. minutě.Zdroj: archiv Deníku

V nižších soutěží jsou zpravidla na zápasy delegováni jen hlavní rozhodčí a pomezní jsou pak znalí laici z řad obou táborů. Jinak tomu nebylo ani teď a je jasné, který pomezní stále ještě mladého arbitra udeřil.

Na každý pád: je tedy velmi pravděpodobné, že příslušná komise Okresního fotbalového svazu Klatovy rozhodne o kontumaci zápasu ve prospěch Běšin.