Proč je o tom řeč? Fotbalová asociace na zápas s Polskem (24. března 2023) právě zahájila předprodej vstupenek. Fanoušci získají spolu s lístky speciální vánoční obálky, takže klidně poslouží i jako vánoční dárek.

Ceny vstupenek? Nejlevnější za 590 korun, druhá kategorie vyjde na 890 korun. Nejlepší místa ocenili funkcionáři na 1590 korun. 

Děti do 150 centimetrů budou mít padesátiprocentní slevu. Zvýhodněni budou také členové oficiálního Fanklubu fotbalové reprezentace – placení členové získají desetiprocentní slevu, neplacení členové pětiprocentní.

Zleva Tomáš Souček, Jiří Chytrý a Jaroslav Šilhavý
Nejhorší rok pod Šilhavým. Fotbalová reprezentace nesmí myslet jen na Euro

Polsko je osmifinalistou mistrovství světa, kam postoupilo přes baráž. Možná si na to mnozí vzpomenou. Na jaře tým kolem Lewandowského vyřadil Švédsko, přemožitele českého nároďáku. Pak odešel kouč Paulo Sousa, nyní tak na lavičce působí Czesław Michniewicz.

Oba výběry se dobře znají, naposledy se potkaly na podzim roku 2018 v Gdaňsku, kde jediný gól utkání zaznamenal Jakub Jankto.

Zajímavost? Češi mají s Polskem vyrovnanou bilanci (4-0-4).

Nejen pro návštěvníky zápasu reprezentace plánuje také bohatý předzápasový program v už tradičním Fortuna Fanparku před stadionem. Vstupné do této fanzony bude znovu zdarma.

Dalšími soupeři v kvalifikační skupině jsou Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko.

Jak se ohlíží za uplynulým rokem, proč chce hrát každý zápas a jaký salát bude mít na Vánoce? Exkluzivní rozhovor s Tomášem Součkem už v pondělí 12. prosince jen v Deníku.