Těšil jste se zpět do národního týmu?

Je hezké být zpátky. Ani nevím, kdy jsem tu byl naposledy. Bavil jsem se s panem Šilhavým ještě před nominací. Ptal se, jak se cítím po zranění, co nový klub. Nesliboval mi nominaci, ale říkal, že jsem pro něj zajímavý hráč.

Cítíte oproti trenéru Jarolímovi velkou změnu?

Asi víte, že realizační tým moc často s hráči nemluvil. Je příjemnější, že kouč zavolá a optá se, jak jste na tom po zranění. Ale nechci na nikoho házet špínu. Minulost už se nedá změnit, koukám dopředu.

Začíná nová éra pod trenérem Šilhavým. Těšíte se?

Všichni se usmívají, takže se asi těší. Uvidíme, jaký styl po nás trenér bude chtít. Máme málo času na přípravu, ale od toho jsme profesionálové, abychom si rychle zvykli. Musíme si vyhovět a táhnout za jeden provaz.

Lukáš Hůlka.
Mladoboleslavský Hůlka: Vyloučení nás ještě víc vyhecovalo k vyrovnání

Je znát, že všichni touží po nápravě posledních výsledků?

Rozhodně chceme, aby reprezentace byla tam, kam patří. Máme hráče v dobrých ligách. Teď jde o to, aby se dali dohromady a nikdo nečekal, co udělá druhý.

Vnímáte, že jako zástupce anglické elitní soutěže máte být ofenzivním tahounem?

Je jedno, jestli hrajete Premier League nebo Championship. Anglický trenér Gareth Southgate také povolal Mounta z Derby. Možná si někdo myslí, že druhá liga je póvl, ale asi tak špatná nebude, když se odtamtud dostane hráč do národního týmu.

Věříte si na pozici útočníka číslo jedna?

Každý by chtěl hrát, nikomu se nechce sedět na lavičce. Doufám, že pokud si vybuduji pevné místo v Burnley, bude to stejně i tady. Mám rád, když můžu být rozdílový hráč.

Michal Prokeš
Zemětřesení ve fotbale. Berbr a spol. vyštvali uznávané experty

Angažmá ve druhé lize vás, zdá se, zocelilo.

Bavil jsem se o tom s trenérem Burnley. Když jsem se poprvé dostal do Premier League, bylo mi jednadvacet let a ještě jsem byl takové dítě mezi fotbalisty. Od té doby jsem ukázal nějaký progres a kouč věří, že jsem lépe připravený.

Jak vycházíte s novým nadřízeným?

Co jsme si řekli, tak platí. Když jsem přišel, nebyl jsem fyzicky ideálně připravený. Dal mi měsíc a půl, abych všechno dohnal. Vypadá jako férový chlap.

Konkurence v ofenzivě je ale v Burnley tvrdá.

Dobré je, že máme systém 4-4-2, takže dva sedí a dva hrají. Vypadá to, že Vokes bude hlavní útočník a já snad budu pod ním a bude to klapat. Konkurence je samozřejmě velká, jde o Premier League.

Trénink české fotbalové reprezentace před zápasem Ligy národů se Slovenskem 8. října v Praze. Bořek Dočkal
Startuje éra pod Šilhavým. Vydra se těší na návrat do reprezentace