Etická komise FAČR si ale rebela za uměleckou kontroverzi, ve které nechyběly vulgarity, pozvala na kobereček; Kučera se musel zpovídat také na Stínadlech představitelům vedení "žlutomodrých".

Kučera hostoval v klipu mladého rappera, který si říká Ca$hanova Bulhar. V jeho závěru si střihl jednu sloku, ve které urazil Peltu, Berbra i Spartu. "Hraju za Teplice, ne za vyje*anou Spartu, je*u toho Berbra a samozřejmě Peltu," rapuje dovedně v tracku, v němž se vyznává ze svého stylu života, 27letý odchovanec jihlavské kopané, který na sever Čech přišel před dvěma lety z Plzně. 

Zdroj: Youtube

„S Tomášem to probral ředitel klubu Petr Hynek a sportovní ředitel Štěpán Vachoušek. Tomáš sám uznal, že to přehnal a omluvil se,“ sdělil ředitel PR a marketingu FK Teplice Martin Kovařík. 

Kučera se poté vyjádřil i na sociální síti Instagram, kde vyjádřil svou lítost nad poškozením jména Sparty. "Nejsem jejím fanouškem, ale vážím si ji, ostatně jako každého klubu u nás." Rovněž mezi řádky vysvětlil, proč se pustil do FAČR. "Bohužel stále žijeme v zemi, kde není zcela běžné vyjádřit svůj názor a spíš se očekává, že každý bude mlčet, aby si někde neudělal nepřátele. Já takovej nejsem a nikdy nebudu. Je mi zle ze zákulisních her v českém fotbale. Škodí mu jak na profesionální, tak na amatérské úrovni," napsal na svůj instagramový profil. 

Podle mnohých se Kučerův klip podepsal pod tendenční rozhodování sudího Ondřeje Ginzela v pátečním duelu Dukly s Teplicemi. Nezkušený sudí, který v nejvyšší soutěži rozhodoval teprve své deváté utkání, od začátku posuzoval podobné zákroky rozdílně. Domácí hráče za ně žlutými karty netrestal, hostům naopak ukazoval nepopulární kartonky žluté barvy za sebemenší provinění proti pravidlům. Hráči v modro-žlutých dresech postupem času znervózněli, výsledkem čehož bylo osm žlutých a dvě červené pro svěřence kouče Stanislava Hejkala. Ginzel navíc "sklářům" velmi sporně pro domnělý ofsajd neuznal vyrovnávající branku. 

Fotbalový zápas FK Litoměřicko a Vyšehrad, ČFL 2018/2019
Zářez Litoměřic! Kam spěje český fotbal?

Hejkal se po utkání k dění ve druhému poločasu nechtěl vyjadřovat, za naštvané hosty raději vystoupil před novináře Daniel Trubač, který pokorně hovořil o nedisciplinovanosti svých spoluhráčů. Až později útočník David Vaněček na svém Instagramu potvrdil, že rozhodování sudího Ginzela bude hostům ležet v žaludku ještě hodně dlouho. "Báli jsme se, aby kauza TK27 nezasáhla do našich ligových zápasů. Každý, kdo utkáni viděl, si může udělat obrázek sám. Už se neuvěřitelně těším na svůj přesun do Skotska. Přijde mi, že tamní zápasy jsou řízené férově a že tam není k vidění to, co se stalo na Julisce." 

Disciplinární řízení s Kučerou bude etickou komisí zahájeno 4. prosince kvůli podezření z naplnění skutkové podstaty znevážení jména fotbalu. Kdo svým jednáním zvlášť hrubě zneváží jméno FAČR, jeho pobočného spolku, člena orgánu, funkcionáře nebo účastníka soutěže a poškodí tím vážným způsobem jméno fotbalu, zejména před mezinárodními fotbalovými orgány, ve sdělovacích prostředcích, nebo jinak před širší veřejností, bude potrestán důtkou, nebo zákazem činnosti až na dva roky, nebo fotbalově prospěšnou činností, nebo vyloučením z FAČR, popřípadě i peněžitou pokutou až do výše 500 000 korun nebo vyloučením z reprezentace," uvádí totiž Paragraf 59 disciplinárního řádu. 

Názor Františka Bílka

Teplický Tomáš Kučera je svůj. Nemá příliš v lásce novináře, při rozhovorech s nimi občas působí poněkud otráveným dojmem. Pro některé z nás je interview s ním výzvou, pro jiné utrpením. Je ale jinak velmi vtipný a zábavný kluk, který je hodně osobitý. Má svůj názor, svůj svět, jsou u něho cítit umělecké sklony. Tomáš má rozhodně můj obdiv za to, že se vymezil proti systému, který je českým fotbalem prorostlý od nejvyšší soutěže až po ty nejnižší. Ostatně není v klubu ze Stínadel jediný, konzistentní názory, které nesympatizují s vedením FAČR, má například i šéf představenstva Pavel Šedlbauer. I proto nemají Teplice silný vliv v zákulisí, i proto často cítí na hřišti křivdu. Mocní zkrátka umí klepnout přes prsty ty, kteří se proti nim jakkoliv vymezí. Šedlbauer se však na rozdíl od Kučery vyjádřil více sofistikovaněji, řekněme politicky. Na Kučerovu prezentaci může být mnoho pohledů. Často v nich proti sobě stojí povinnosti profesionála a svoboda slova. V tomto případě bohužel platí, že Kučera jako profesionální hráč přestřelil, vulgarismy směrem k Peltovi, Berbrovi a Spartě, byť schované pod rouškou umělecké licence, jsou velmi třaskavou náloží, která se v současné době vždy jako bumerang vrací tam, odkud byla vhozena. V tomto případě proti systému jednotlivci nic nezmůžou. Dokud se proti Berbrovi & spol. nepostaví kluby a sponzoři, bude českému fotbalu dál vládnout mafián, který ve slušné společnosti nemá co dělat.