Dusno v katalánském velkoklubu houstne. A pro naštvané fanoušky Barcy je nepřítelem číslo 1 trenér Koeman. Nizozemskému kouči a bývalému hráči Barcelony to dali najevo po porážce 1:2 od Realu Madrid, kdy požadovali jeho odvolání.

Trenér Ronald Koeman.
Napětí v Barceloně. Prezident se pře s Koemanem a hledá za něj náhradu

Rozzuřený dav si na trenéra počkal před Camp Nou. Když Koeman vyjížděl z parkoviště, vrhl se na jeho vůz. Horkokrevní Katalánci obklopili trenérovo audi, bušili do kapoty a řvali vypadni. Po chvíli se Koemanovi podařilo ujet.  

Video s útokem na Koemana sdílel twitterový účet Universo FCBarcelona, který má téměř čtvrt milionu followerů a informuje o zákulisním dění v klubu.    

„Tato situace musí být zažehnána v zárodku. Není to udržitelné,“ zní popisek tweetu. „Přijde mi škoda vidět takové záběry, které nejsou řešením. Ale dokážu pochopit, že lidé jsou velmi unavení z toho, že se nic nemění. Od hrdiny z Wembley po padoucha…“ odkázal autor domény na rok 1992, kdy Koeman svým přímým kopem rozhodl ve finále ve Wembley o premiérovém triumfu Barcelony v Poháru mistrů evropských zemí, předchůdci dnešní Ligy mistrů.      

Klub přijme opatření 

Klub incident odsoudil. „Ostře odsuzujeme arogantní chování skupiny fanoušků, kterému musel Ronald Koeman čelit při odjezdu z Camp Nou. Uděláme bezpečnostní a disciplinární opatření, aby se v budoucnu něco podobné už neopakovalo.“

Utkání skupiny G fotbalové Ligy mistrů Benfica Lisabon - FC Barcelona. Fotbalista Benfiky Darwin Nunez střílí gól.
Barcelona na kolenou. Kritická situace, řekl kapitán Busquets po další prohře

Jakou kouč je Koeman podepsaný pod tristním startem Barcelony do sezony. Katalánci prohráli druhý ligový duel z posledních tří a jsou devátý. Koeman se stal teprve druhým koučem Barcelony v historii, který prohrál svá první tři El Clásica. Barcelona navíc nebodovala ve čtvrtém ligovém střetu s Realem po sobě.

Alespoň návštěva tentokrát byla lepší, než je v letošní sezoně na Camp Nou obvyklá. Zatímco v předchozích dvou zápasech nedokázali fanoušci Barcelony zaplnit ani polovinu stadionu, na Real dorazilo 86 422 příznivců.

Každopádně tlak na odvolání Koemana po El Clásicu jen zesílil.

Zdroj: Youtube