Na vlastním hřišti přivítá omlazený tým Bedřichova, který z úvodních dvou zápasů získal jeden bod.

I. A TŘÍDA – SKUPINA A
H. BROD B – BEDŘICHOV (SO, 15.30)
„Jejich výsledky sice nejsou úplně optimální, ale nevím, jestli to bude pro nás o to jednodušší,“ nepodceňuje soupeře brodský kouč Karel Pazderka.

„My jsme přes zimu do týmu zařadili mladé hráče, takže hrajeme s dorostenci a ti musí dozrát,“ odůvodňuje pomalejší start do soutěže bedřichovský trenér Jindřich Březina.

Brod bude chtít alespoň trochu napravit vysokou porážku z minulého kola. To dostal od favorita soutěže „bůra“. „No tam jsme dostali pořádnou pětku,“ usmál se s odstupem času Pazderka. „Chceme divákům dokázat, že fotbal hrát umíme,“ dodal. 

Brodskému šéfovi lavičky bude v sobotu chybět hráč, který měl jeho tým posílit a přinést do něj zkušenost. „Počítal jsem s Tomášem Tůmou, který skončil ve Světlé. Jenže při tréninku se zranil,“ smutnil Pazderka. Otazník navíc visí i nad startem Pavla Kuchty. „Navíc nám nepomůže ani zkušený Roman Zeman. Ta jeho noha pořád nedrží,“ prozradil.

Pazderka nepočítá ani s tím, že by přišel někdo z áčka, které má starosti se záchranou krajského přeboru.
„Ale určitě s námi půjde nějaký dorostenec,“ podotkl trenér a se smíchem dodal: „Uvidíme, koho budou bolet třeba zádíčka. Jsou tam už zkrátka i důchodci.“ Celek z Jihlavy i přes ne příliš vydařený start jara neskládá zbraně. „Jedeme tam s pokorou, ale i s tím, že bychom tam mohli získat nějaké body. Náš mladý tým se zkrátka musí učit, učit, učit,“ potvrdil s úsměvem Březina.

Toho vcelku potěšil výkon v posledním zápase proti Ledči. „Odehráli jsme dobrý zápas. Jenže jsme dostali hloupý gól a neproměnili svoje šance,“ dodal.

Pokud Dobronín neuspěje v Chotěboři a brodskému béčku se podaří vyhrát nad Bedřichovem, dotáhnou se svěřenci Karla Pazderky bodově právě na čtvrtý Dobronín. Jak tomu opravdu bude, budeme vědět v sobotu v podvečer.