V loňské sezoně prohrála 1:7 a 5:0. A teď si od Sázavy odvezla porážku 2:0. Ovšem za svůj výkon se podle trenéra Karla Pazderky rozhodně jeho svěřenci stydět nemusí. „Z výkonu rozhodně nejsem zklamaný. Světlá se klepala o výsledek," potvrdil brodský kouč.
„Byl to spíš boj, chvílemi to bylo hodně nakopávané," popsal světelský lodivod Miloslav Kafka.

Rozhodl Křikava

Záložní tým Slovanu předvedl zpočátku prvního poločasu se Světlou fotbal nahoru a dolů, a z toho také plynuly šance na obou stranách. „Měli jsme několik šancí a kdybychom vedli 3:0, tak by se nikdo nemohl divit," uznal Pazderka. Jenže Berky nastřelil břevno a Petříkovu šanci vyhlavičkoval z brankové čáry Náděje.

Ovšem i na druhé straně přišly šance, ale Sobek měl dvakrát za sebou smůlu. Domácí se dočkali až v poslední minutě prvního poločasu. To Čuřík uvolnil Křikavu a ten se nemýlil.

Ani branka do šatny nepoložila Brod na kolena. Naopak. „Brod tlačil a dokonce měl i mírnou převahu," pronesl Kafka. Ovšem i přesto se opět z branky radovala Světlá. A kdo jiný ji mohl zařídit než kanonýr Křikava.

„Co mě mrzí, je to, že nám tam prošly ty dva góly a my jsme nedokázali vstřelit ani jeden, i když jsme šance měli," kroutil hlavou Pazderka. „V prvním poločase nám chybělo štěstí," uvědomil si brodský šéf lavičky a v tom druhém chyběl důraz. „A taky nejsme schopní vystřelit. Měli jsme tlak, ale zbytečně jsme to tahali," doplnil hlavní důvody neúspěchu.

„Přijel k nám houževnatý soupeř, který u nás sahal po bodu a dokonce se mu podařilo eliminovat Štrose," uznal Kafka, podle kterého jeho tým přece jen trochu ovlivnily absence Pechy a Rezka. Tedy dvou hráčů základní sestavy.

Světlá se tak po výhře poprvé v sezoně vyhoupla do čela tabulky, a stala se tak minimálně na týden lídrem soutěže. Na záda jí dýchají Štoky jen vinou horšího skóre.