Ve čtyřech zápasech ještě nedala gól, a proto se krčí v bodové kolonce pouhopouhý jeden bodík.

Naplano tak často vychází pochvala trenérů soupeře za sympatický výkon. „Bohužel nedáváme góly, zkušenosti u našich hráčů chybí. Třeba v neděli jsme dokázali v první půli eliminovat největší hrozbu soupeře, ale sami jsme moc možností ke skórování také neměli," posteskl si trenér Jiří Pabousek.

Juniorka Velkého Meziříčí totiž do areálu Na Losích přijela pořádně posílená. Nastoupili za ni Robin Demeter a Radim Šuta. „Na Slovácku nehráli tolik minut, protože příští týden nám budou chybět. Jedou s reprezentačním výběrem v malé kopané do Anglie. Proto jeli do Havlíčkova Brodu," znělo vysvětlení z Velkého Meziříčí.

„Ukázalo se, že jsou to rozdíloví hráči, oba dali gól. To nám chybí," pokračuje Pabousek a dodává: „My jsme si největší šanci vypracovali v první půli, ale střela Švece byla zblokovaná."

Právě mladý ofenzivní hráč měl na noze jedinou jarní výhru Havlíčkova Brodu B, jenže v předchozím kole z penalty netrefil ani branku. „Tohle nás samozřejmě mrzí, body by se hodily."

Nováčkovi tak na jaře soupeři o záchranu poodskočili, jenže ten musí stejně čekat na jeden malý zázrak. A tým se musí zachránit v divizi D, jinak sestoupí automaticky do I. A třídy.

Ten se sice zlepšil, na jaře vybojoval v pěti zápasech už solidních šest bodů. Jenže bodují i další přímí konkurenti, takže situace se stává stále těžší.

Jarní střelecké trápení
15. kolo: Moravské Budějovice – Havlíčkův Brod B 1:0
Slovan se dostal v prvním poločase mnimálně do tří výborných šancí, 
k tomu asi do dalších tří pološancí. Výsledek? Nula. Body na úvod jara nevisely vysoko.

16. kolo: Havlíčkův Brod B – Humpolec 0:4
Proti obrovskému favoritu se bodový zápis příliš nečekal. Hosté rychle získali dvoubrankový náskok, domácí tým šance neměl.

17. kolo: Jaroměřice n. R. – Havlíčkův Brod B 0:0
Bezbranková remíza by nebyla marná. Jenže neproměněná penalta ze závěru první půle hodněš mrzí.

18. kolo: Havlíčkův Brod B – Velké Meziříčí B 0:3
V souboji nováčků bylo jen otázkou času, kdy se prosadí posílený tým hostí o tři třetiligové hráče. Jediná šance skončila zblokovanou střelou.