MSLD U19

H. BROD -HODONÍN 3:1

„Naší snahou je vyhrát a vyhnout se záchranářským pracem," zdůraznil ještě před začátkem střetnutí první muž brodské lavičky. Domácí vědomi si důležitosti střetnutí začali zostra, již ve 4. minutě se prodral obranou Tuhý, hodonínský Joch mu však na malém vápně ukopl míč před nosem.

O chvíli později chyběl krůček Polívkovi, aby překonal vybíhajícího gólmana. Po čtvrthodince hry nachytal Štědrý z hranice vápna strážce hodonínské svatyně na hruškách a Slovan vedl 1:0. Měl i další šanci, jenže Adamec sebral Prchalovi na malém vápně míč z hlavy. O chvíli později byl již Prchal úspěšnější a „zmrazil" hostujícího brankáře střelou ze střední vzdálenosti 2:0. Potom mohl jistit Henek, po jeho střele balon jenom lízl pravou tyč.

Snaživí hosté se v prvním poločase do nějaké slibné příležitosti vůbec nedostali. To chlapci z Losů se radovali potřetí, když Štědrý předložil čistou gólovku Prchalovi 3:0. „ Kluci hráli to, co jsme si řekli v kabině, nasadili rychlé tempo, byli na tom  lépe technicky a soupeře i kombinačně přehrávali," liboval si o přestávce vedoucí mužstva Jan Tuhý. Začátek druhého poločasu Slovanu nevyšel, první chybu v obraně hosté potrestali a Dohnálek snížil na 3:1. Slovanisté vycítili nebezpečí, opět přidali v tempu, zatlačili soupeře do defenzivy a Hodonín až do konce střetnutí do vážnější gólové příležitosti již nepustili.

„Musím kluky pochválit, odevzdali solidní výkon, po přestávce se jim však přestala dařit kombinace. Nejlepším hráčem byl technický Polívka, výbornou formu si drží průbojný Prchal. Nutno ocenit i výkon Báči, který pro zranění téměř rok nehrál. Pro nás jsou to veledůležité body v boji o záchranu," zdůraznil brodský kouč Ján Bždoch.

Góly: 20. a 30. Prchal, 14. Štědrý – 47. Dohnálek. Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 2:1. Diváci: 20. Poločas: 3:0. H. Brod: Pazderka – Franc, Vendl, M. Svoboda, Báča – Henek (66.Rokos) Polívka, Štědrý, Tuhý (52. Hekerle), Pleva (78. Haala) – Prchal (86. Rosecký).

Alois Svoboda