Fotbalisté Pohledu působící v I. A třídě na svém hřišti přivítali šestý celek krajského přeboru z Chotěboře. Kvalita na straně hostů se projevila zejména po přestávce a po zásluze se raduje i z postupu do finále. V něm se utká s Novou Vsí, která vyřadila Luka nad Jihlavou.

Semifinále poháru KFS

POHLED – CHOTĚBOŘ 1:7

Od začátku utkání Chotěboř udával ráz zápasu. Vedení se ujala hned v první minutě Chladem a o dvanáct minut později po „námazu" Freundenreicha skóroval Jiří Hlaváček. Následně se pohledští hráči osmělili a začali více hrát dopředu. Ve 35. minutě se podařilo snížit Šnoblovi a ještě před poločasem zachránil Chotěboř od vyrovnání gólman Vykoukal. Hned po přestávce tečovanou střelou zvyšoval opět Jiří Hlaváček již na 3:1 pro hosty. „Nevyšel nám vstup do obou poločasů a brzký třetí gól rozhodl o tom, že se nám nepodařilo Chotěboř potrápit," řekl pohledský trenér Petr Veselka. V 58. minutě si Pohled vstřelil vlastní gól. Potom se ještě dvakrát prosadil střídající Šimoňák a konečnou podobu výsledku dal Moravec. „Chotěboři mohu pouze pogratulovat k postupu. Přehrála nás ve všech směrech a ukázala, proč se pohybuje v horní polovině krajského přeboru a zaslouženě si zahraje finále poháru. Do 60. minuty to byl pro nás dobrý kondiční trénink, ale s narůstajícím skóre, kvality hry výrazně opadla," dodal Veselka.

K zápasu se rovněž vyjádřil hostující trenér Josef Soural: „Mám samozřejmě radost z postupu. Navíc jsme si mohli vyzkoušet jednoho hráče z B-týmu a jednoho z dorostu. Samotný zápas jsme měli po celou dobu pod kontrolou, ale musím přiznat, že jsem z něho měl trochu obavy. Na specifickém pohledském hřišti se nehraje dobře. Závěr utkání se dohrával v tréninkovém tempu."

Góly: 35. Šnobl – 1. Chlad, 12. a 46. J. Hlaváček, 58. Vlastní (Eis), 75. A 77. Šimoňák, 83. Moravec. Diváci: 50. Poločas: 1:2. Pohled: Vašíček – Šikner, Pospíchal, Eis, Martin Sobotka – Gruber, Slanař (46. Michal Sobotka), Freundenreich, Siebenbürger (46. Hejkal) – Šnobl, Švec. Chotěboř: Vykoukal – Čáp, Málek, Filipský, Dvořák – Jiří Hlaváček, Somerauer, Moravec, Šimon (55. Bělovský) – Chlad, M. Odvářka (70. Šimoňák).