Ve hře jsou dva týmy z Havlíčkobrodska, chotěbořská rezerva s Mírovkou. Ta doma hostí dalšího aspiranta postupu, Humpolec B, a Chotěboř B se jede porvat o postup do Černovic.

Ve svých rukou má vše právě Chotěboř, ta se v případě výhry nemusí ohlížet na výsledky svých protivníků. „Chtěli bychom to dotáhnout do vítězného konce. Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší a Černovicím o nic nejde, budou si chtít zahrát v klidu fotbal. Chceme hrát to, co celou sezonu, tedy nátlakovou hru s dobrým zakončením. Jenomže odjedeme k zápasu v oslabené sestavě, chybět nám z různých důvodů budou Tůma, Krédl, Čapek, Neuvirt a Ledvinka," přiznal chotěbořský trenér Jiří Turek.

Pokud by jeho svěřencům zápas nevyšel a ztratili všechny body, dostal by se do hry Humpolec B, který ve středu zvládl dohrávku 24. kola na hřišti Štoků, kde vyhrál vysoko 8:2, ale v sobotu by musel vyhrát na hřišti ambiciózní Mírovky. Ta se může nakonec rovněž smát při ztrátě Chotěboře B a zvládnutého zápasu v přímém souboji se zmíněnou humpoleckou rezervou. „Chceme to dohrát, jak to půjde, třeba to klapne. Humpolec sílu má, prohráli jsme tam 3:0, tak jim máme co vracet. Máme respekt, ale půjdeme si za výhrou, nemáme na co čekat. Po čtyř zápasovém distanci se mi vrací do sestavy Martínek. Soupeře známe, víme o jeho dobrých i špatných stránkách stejně jako on o nás," má jasno kouč Mírovky Michal Marek.

Kdo se nakonec bude smát se uvidí v sobotu po skončení posledního kola.