Hosté přijeli v plné sestavě a jejich nebezpečná dvojice Demeter – Simr dala o sobě vědět už po čtvrt hodině hry. Robin Demeter centroval, Pavel Simr hlavou poslal favorita do vedení.

Další dvě velké šance vedoucího celku zneškodnil dobře chytající Soukal. Domácí zahrozili hlavičkou Vopršala, trestným kopem Mareše a střelou Prchala, ale ani jeden pokus Simandla v brance Velkého Meziříčí neohrozil. „Mohli jsme už rozhodnout, dvě šance jsme neproměnili. Mohlo to být 3:0," řekl hostující trenér Libor Smejkal. Po přestávce převzal otěže zápasu do svých rukou domácí Slovan.

Nejdříve sice zaúřadovalo duo D+S, ale Simr tentokrát hlavičkoval slabě doprostřed branky a s jeho pokusem neměl Soukal velké problémy. Potom už se rozjela ofenzivní mašina domácích. Nejdříve pološance skončily u připraveného Simandla, nebo si s nimi obrana Velkého Meziříčí poradila.

Dvacet minut před koncem přišel faul na Jarosze a sám postižený krásnou střelou do pravé šibenice vyrovnal. Následně mohl Slovan pomýšlet na obrat, protože velkou šanci spálili Vařejka a zejména střídající Tuhý. Naopak hru „doplných" mohl dvakrát potrestat Simr.

Závěr Simrovi nevyšel

Nejdříve ho na zadní tyči našel Pokorný a netrefil zcela odkrytou branku, podruhé střílel sám před Soukalem nepřesně. „Hrál se kvalitní nadprůměrný fotbal. Velké Meziříčí bylo lepší v prvním poločase, my ve druhém. Měli jsme i štěstí, kdy měl Simr v závěru dvě tutovky, které neproměnil, ale bod je zcela zasloužený," zhodnotil zápas brodský asistent trenéra František Polák. S jeho slovy souhlasil protějšek Libor Smejkal: „Hrál se velice kvalitní fotbal, oba týmy hrály v absolutním klidu. Nechci říci, že už nešlo o výsledek, ale hrálo se útočně. Domácí si za bojovnost, napadání a touze udělat něco s výsledkem vyrovnání zasloužili a zápas skončil spravedlivou remízou."

Ve druhém poločase mohl Slovan pomýšlet i na body tři. „Naši útočníci řeší situace složitě. V tom byl vidět rozdíl. Ofenzivní hráči soupeře se hned tlačili do koncovky," dodal František Polák.