MÍROVKA – TŘEŠŤ 2:3

Mírovka měla raketový vstup do utkání, kdy už ve třetí minutě ji dostal do vedení Němec, kdy ž balon na něj prodloužil Lacina. Jenže domácí se radovali z vedení pouze dvě minuty, to brejkovou situaci zakončil J. Svoboda. Mírovce vrátil vedení Bláha, který se dobře orientoval v pokutovém území hostů. Osm minut před poločasem vyrovnal hostující Lacina pravděpodobně z ofsajdové pozice. Rozhodnutí padlo hned po přestávce, kdy domácí brankář Berky vyrazil trestný kop a P. Svoboda měl jednoduchou úlohu – 2:3. vyrovnat mohl Bláha, ale jeho pokus Kousal zneškodnil a na druhé straně se vyznamenal i Berky. Na výsledku utkání se už nic nezměnilo.

Góly: 3. Němec, 23. Bláha – 5. J. Svoboda, 37. Lacina, 49. P. Svoboda. Rozhodčí: Bílek. ŽK: 1:3. Diváci: 110. Poločas: 2:2. Mírovka: Berky – Rásl, Šíma, Martínek, Semelka (77. Zacha) – Bláha, Němec (75. Mach), P. Lacina, Kaplan – Valášek, Böhm.

CHOTĚBOŘ B – DOBRONÍN 2:2

Domácí byli prvních třicet minut lepší a kombinačnější, což vedlo ke dvěma brankám. Nejprve dorazil Běloušek centr ze strany, následně přímý volný kop poslal do šibenice Janda. Ovšem do poločasu po nedorozumění domácí obrany snížil Novotný. Po změně stran měl soupeř více fyzických sil a hlavně se více tlačil k tomu, aby s výsledkem něco udělal. Povedlo se mu ale pouze srovnat v 67. minutě.

Góly: 15. Běloušek, 30. F. Janda – 41. Novotný, 67. Laňka. Rozhodčí: Kubeš. ŽK: 2:1. Diváci: 60. Poločas: 2:1. Chotěboř B: Chalupa – Málek, Čapek, Ďoubal, Jan Hlaváček – Chlad, Běloušek, Keller (73. Ledvinka), Tůma – F. Janda (76. Vykoukal), Krédl (30. Nedvěd).

LEŠTINA – SVĚTLÁ N. S. 1:1

K vidění bylo spíše bojovné než fotbalové derby. „Prakticky se hrálo o první místo, tak byla hra svázaná taktikou. Světlá hlavně bránila,“ podotkl domácí kouč David Hospodka. V prvním poločase se sice Křikava dvakrát trefil, ale ani jeden gól mu nebyl uznaný pro ofsajd. Po poločase poslal špatnou malou domů krajní bek Leštiny, Křikava toho využil a mohl se konečně radovat z branky. Domácí se poté tlačili alespoň za vyrovnáním, ale branky se dočkali až pět minut před koncem utkání, kdy při rohu číhal Bránik na zadní tyči, hlavou poslal balon k protější tyči, kde číhal Štros a srovnal.

Góly: 85. Štros – 47. Křikava. Rozhodčí: Holub. ŽK: 3:2. ČK: 0:1 (88. J. Valenta). Diváci: 300. Poločas: 0:0. Leština: Novotný – Aubrecht, Proněk, Čáslavský, Prchal – Forejt, Piskač, Bárta (76. Pajer), Pleva – Čuřík (83. Bránik), Štros. Světlá n. S.: Adamec – D. Valenta, Karel, Rezek, J. Valenta – Krajanský, Burda, Pohnětal, Pešek – Křikava, Novák.

PACOV – H. BOROVÁ 2:0

Pacov vybojoval body zaslouženě, ale zápas svou kvalitou neoslnil. Domácí podali lepší výkon v prvním poločase, což jim stačilo na zisk dvoubrankového vedení. Ve 20. minutě Z. Rybčák našel centrem Jaroslava Přibyla, ten si míč zpracoval, vyhnul se i brankáři a zasunul do prázdné. O devět minut později při dlouhém nákopu chyboval stoper Havlíčkovy Borové, míč získal Přibyl a lobem skóroval podruhé. Po přestávce hra sklouzla do podprůměru. Pacov byl sice častěji u míče, ale do vyložené šance se už nedostal.

Góly: 20. a 29. Jaroslav Přibyl. Rozhodčí: Janovský. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Poločas: 2:0. H. Borová: Lupták – Havlíček, A. Chlubna, J. Chlubna, Kučera, Němec (76. A. Paušíma), V. Paušíma, Blažek, Pecha (67. Sobotka), Antl (62. Veselý), Frühbauer.

TELČ – H. BROD B 0:2

V první půlce se hrálo hodně opatrně, spíše ve středu hřiště. Až v 29. minutě se ukázali hosté, tvrdá střela skončila na břevně. Pak se pokusil udeřit domácí Páral, ale pálil nad branku. Do poločasu se už nic zásadního nestalo. Ve druhé části rezerva Brodu zahrozila, ale včasný zákrok obránce Telč zachránil. Hosté byli lepší a nebezpečnější, ale překonat Vašinu se jim nedařilo. Telč se mohla dostat do hry dvěma brejky, které ale vyřešila bídně. Hosté se přece jen dočkali, když jim vyšly narážečky ve vápně a Kubát nezaváhal. Telč hru otevřela, a v závěru neuhlídala po standardce rychlý výpad, kterým pečetil výhru hostů Mrázek. „Nám trochu odchází forma. Pár lidí není, ale celkově nikdo nevyčnívá. Je to i tím, že nikdo netrénuje,“ povzdechl si trenér Telče Josef Jančo.

Góly: 78. Kubát, 90. Mrázek. Rozhodčí: Šetek. ŽK: 1:0. Diváci: 148. Poločas 0:0. H. Brod B: Zelenka – Svoboda, Molák, Hloušek, Kubát – Peřina, Henek, Karlík (90. Fišer), Mrázek – Nedvěd (61. Látera), Polcar (69. Sůva).

Ilustrační foto.
Bystřický lídr rozhodl o své výhře v oslabení