DIVIZE ST. DOROSTU

H. BROD – PELHŘIMOV 5:1
Snahou brodských mladíků je dostat se ze spodních pater tabulky, soupeřem jim však byl čtvrtý oddíl z Pelhřimova. Derby začal Slovan náporem, již v 5. minutě dostal přesnou přihrávku volný Megela a otevřel skóre 1:0. Chlapci z Losů hráli s chutí, byli rychlejší ve startu na míč a hlavně agresivnější.

Svůj tlak potvrdili druhým gólem z kopačky Nedvěda. Jihočeši byli trochu zaskočeni, po dvaceti minutách již srovnali hru a Chadim z penalty zaznamenal kontaktní gól na 2:1. Pro Pelhřimov byla branka signálem ke krátkému náporu, řízná obrana domácích je však do gólových příležitostí nepouštěla.

Hned v úvodní minutě po změně stran jásal brodský Němec, který z ligového áčka posílil domácí kolektiv a důležitým gólem upravil na 3:1. Po necelé hodince hry se povedlo brodským trenérům střídání. Místo Vrány poslali na hřiště Antoše, který se jim hned dvakrát odvděčil. Po vystřídání se postavil k míči a jeho trestný kop skončil za zády překvapeného strážce pelhřimovské svatyně 4:1.

O deset minut později zesměšnil nešťastného Tkadlece podruhé, když jeho výkop poslal ukázkovým lobem do sítě na konečných 5:1.

Spokojení Broďáci se již nikam dopředu nehnali a hlídali výsledek, což se jim bez větších problémů podařilo. Důležité body posunuly Slovan ze záchranářských vod směrem ke středu tabulky.

„Kluci předčili Jihočechy bojovnějším srdíčkem a odvedli nejlepší výkon jara. K největším oporám patřili Hamřík na postu stopera, ve středu pole pak neúnavný kapitán Havel," oddechl si kouč Josef Fikar.

Góly: 52. a 77. Antoš, 5. Megela, 24.Nedvěd, 47. Němec – 27. Chadim (PK). Rozhočí: Nápravník – Ságl, Vondráček. ŽK: 1:2. Poločas. 2:1. Havlíčkův Brod: Beránek – Adam, Látera, Hamřík Vrána – Antoš, Němec, Chepara, Fišer – J. Fišer, Nedvěd.

Alois Svoboda