DIVIZE ML.DOROSTU

H. BROD – HUMPOLEC 6:1

Poněvadž se z této soutěže nepostupuje, získali mladí Slovanisté jen titul podzimního mistra divize, za úspěšnou sezonu jim poděkoval šéf krajského mládežnického fotbalu Roman Kučera a předal jim vítězný pohár.

Hráči z Losů se přivalili na hřiště jako rozvodněné Labe a hned v úvodní minutě rozvlnil síť humpolecké svatyně ostrostřelec Němec. Pro domácí to znamenalo uklidnění i zisk potřebného sebevědomí. Sevřeli soupeře do kleští a jejich tlak vyústil v 10. minutě v druhý gól, jeho autorem byl opět Němec. Když o chvíli později po ideální přihrávce od Klementa přidal  Prchal třetí gól, existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo.

I po změně stran pokračovali mladíci z Vysočiny ve strojové kombinaci a soupeř místy jenom přihlížel. Všudybyl Němec úspěšně dokončil hattrick na 4:1.

Potom se dvakrát do střelecké listiny zapsal Pleva a hosté již jenom lapali po vzduchu a přihlíželi, jak míč putuje po kopačkách Slovanistů, a hra se měnila v exhibici. V závěru utkání Humpolec korigoval výsledek. Po posledním hvizdu vytryskl gejzír radosti, brodští kluci vyhazovali trenéra Bártu do vzduchu a vychutnávali si slasti ze skvělého úspěchu.

„Do stavu 6:0 to byl z naší strany opravdu perfektní výkon. K nejlepším patřili zadáci Franc s Adamem, v útoku zářili kanonýr Němec a technický Pleva. Dík však patří všem chlapcům za vynikající výkony v průběhu  sezony," vysekl poklonu svým svěřencům náročný trenér Tomáš Bárta.

Góly: Němec 3, Pleva 2, Prchal – Vávrů. Rozhodčí:Staněk. ŽK: 2:1. Diváci: 40. Poločas: 3:1. H. Brod: Beránek – Franc, Jagoš, Burjetka, Adam – Jaroš, Dvořák, Prchal (46. Pleva), Klement (60. Megela), Němec (62. Eisenwort).

Alois Svoboda