Ovšem podzimní část soutěže nebyla úplně podle představ Sklářů. Jsou zatím na druhém místě, pět bodů za vedoucími Košeticemi.

Před sezonou jste převzal světelský tým, který spadl z krajského přeboru. Kde jste viděl příčiny pádu a v jakém stavu byl mančaft po takovém neúspěchu?
Předal jsem tým v krajském přeboru a myslel jsem, že se udrží. Jenže odešel Štros, Císař, a to byla to chyba. Kádr není tak silný, aby mohl s někým nepočítat. Navíc bylo smutné vypadnout jen na vzájemném utkání. Světlá měla skóre, ale neměla body. Kádr to nezvládl.

Po kolikáté Světlou vedete?
Už pošesté. Většinou jsem se snažil táhnout do kraje a čtyřikrát se mi to podařilo.

Co jste udělal s hráči a vůbec týmem při první setkání na tréninku?
Prakticky sezona stála na dvanácti lidech a některý kluci mě zklamali, že tomu nedali víc. Kádr ale není široký, abych já mohl někoho vyhodit za trest. Každý by si měl říct, jestli do toho půjdeme nebo ne. Musíme si sednout a promluvit si. Já se nebráním hrát o špici, ale jsem zklamaný kvůli třem domácím ztrátám a přístupu hráčů.

Vaším asistentem je brankář Jindřich Adamec. Jak jste si mezi sebou rozdělili kompetence?
Měli jsme malinké názorové rozdíly, ale Jindra je zkušený brankář a týmu pomohl hodně. My jsme spolu na dobré rovině. Měl na starosti určité věci na tréninku. Byl hlavně zklamaný z toho, že kluci tomu nedávají tolik. On si představuje dělat fotbal víc profesionálně, ale je to rozskupinkovaný. Jedna skupina by s tím souhlasila, jedna by to dělala tak nějak normálně a ta poslední si jen tak přijde zahrát. Jindra proto na pozici asistenta končí.

Netajíte se cílem okamžitého návratu do krajského přeboru, ale zatím suverénní nejste. Kde hledat příčiny?
Máme pěkný stadion, i lidi chodí. Je to hodně o hráčích. Světlá je specifická v tom, že tým je o odchovancích a nemá tak široký kádr. Velkou chybou byl odchod Císaře a Štrosa. Císař je výborný do party, Štros zase dává branky. Dalším problémem bylo to, že jsme měli výkonnostní synusoidy. Navíc v týmu momentálně není hráč, který by to vzal na sebe.

Co se vám honilo hlavou po prohraném domácím zápase s Leštinou, když její výhru režírovali světelští hráči Císař se Štrosem?
V té době jsme měli stejně bodů. Já jsem se netajil tím, že to byla chyba, když odešli. Císař nahrál na dva góly, Štros nám dělal problémy vepředu. Zápas rozhodly penalty. Jednu jsme nedali, druhou proměněnou nám rozhodčí neuznal. Ale to je kdyby. Oni dobře bránili a my jsme už nedobili jejich obranou tvrz. Byl bych rád, kdyby se ti dva vrátili. Tak uvidíme.

Těšit vás může opět produktivita Miroslava Křikavy. Proč si myslíte, že se v krajském přeboru tolik neprosazoval? Jeho góly nakonec týmu chyběly.
Mírovi je devětatřicet a nebylo dobré ho zkoušet v záloze. Je to hráč, když se týmu daří, najde si místo a dá branku. Když se nehraje do vápna, tak je pro tým „nepotřebný". Já ho trénuju od devatenácti let a vím, že je to hráč vápna. Je něco podobného jako ve Spartě Lafata.

Co říkáte výkonům Košetic, které jsou nováčkem a hned se zabydlely na prvním místě po podzimu?
Já když jsem se dozvěděl, že postoupily a že je tam Jiří Cerhan, tak jsem je počítal na přední příčky společně s Leštinou, Speřicemi a Bedřichovem. Luka mě zklamaly. Všichni si ze mě dělali srandu, když tam počítám i Košetice, ale já jim věřil. Jezdí s nima fanoušci a to je dvanáctý hráč, mají dobrou partu a hráče, kteří prošli divizí. Navíc je trénuje můj kamarád a můj bývalý trenér Jiří Cerhan.

Překvapilo vás během podzimu něco v I. A třídě?
Některé týmy mají horší hřiště, ale to mě asi tak moc nepřekvapilo. Je to soutěž, ve které může každý vyhrát s každým. I. A třída má jiný styl hry než přebor. Je to víc bojovné, některé týmy spíše nakopávají a hrají důrazně, což nám tolik nesedí.

Na co se zaměříte v zimní přípravě a chystáte posílení kádru?
Já mám smlouvu do konce roku, asi to neopustím, asi se dohodneme na dalším pokračování. Budeme možná hledat posily, ale je to také na našich hráčích, jak se k tomu postaví. Máme hráče, kteří kdyby za to vzali, tak mohou být lepší. Měl by se vrátit po operaci David Valenta, který tvrdil muziku. Také uvidíme, jestli se vrátí ty dva – Císař se Štrosem, ale bude to asi těžké.