Doma porazila Nový Rychnov a vyhoupla se do čela átřídní tabulky. Na třetím místě je Věžnice, která uhrála nerozhodný výsledek v Lukách nad Jihlavou. Překvapivá je ztráta  dvou bodů Leštiny doma s průměrnými Štoky.

H. BROD B – N. RYCHNOV 3:1

Už po čtvrt hodině hry po obejití tří protihráčů a tečovanou střelou poslal domácí do vedení Hübner. Ve 25. minutě po dlouhém výkopu Žáčka a chybě hostujícího stopera zvyšoval na 2:0 Teplan. Následně dva úniky neproměnil Polívka s Provazníkem.

Na začátku druhého poločasu došlo k nedorozumění domácího gólmana a obrany, čehož využil Paclík ke snížení. Rozhodnutí padlo v 58. minutě, kdy byl ve vápně faulován Provazník a Kuchta bezpečně pokutový kop proměnil – 3:1. V domácím týmu vynikal gólman Žáček a útočník Provazník.

Góly: 15. Hübner, 25. Teplan, 58 Kuchta (PK) – 48. Paclík. Rozhodčí: Masopust. ŽK: 1:3. Diváci: 200. Poločas: 2:0. H. Brod B: Žáček – Halamka, Zimprich, Nechvátal, Molák (46. Petřík) – Fialka (70. Báča), Kuchta, Hübner (50. Sůva), Polívka (78. Udržal) – Provazník, Teplan (50. Krejdl).

LUKA N. J. – VĚŽNICE 1:1

Luka začala přímo katastrofálně. Nedorozumění domácí defenzivy potrestal Šimoníček. Domácí se snažili, v poli byli herně lepší, ale střelecky se nedokázala prosadit. V největších šancích se ocitli Toman s Hrdličkou, ovšem ani jeden netrefil branku.

Ve druhé půlce se tlak louckých fotbalistů stupňoval a v závěru se hrálo jen před Drahošovou brankou. Těsně před závěrečným hvizdem byl Flesar faulován v úniku Chalupníkem, který vyfasoval červenou. Z následného přímého kopu vybojovali domácí roh a po něm vystřelil domácím bod Navrátil.

Góly: 90.(+1) Navrátil – 2. Šimoníček. Rozhodčí: Rosický. ŽK: 1:3. ČK: 0:1 (90. Chalupník). Diváci: 120. Poločas 0:1. Věžnice: Drahoš – Kunc, Chalupník, Fikejs, Kelbl – Motl, Havlíček, Smutný, Staněk (70. Kopečný) – Šimoníček, Šejstal.

POHLED – BEDŘICHOV 2:4

Pohled vstoupil do utkání, jak nejlépe mohl. Po přihrávce Zycha otevřel v 8. minutě skóre Venc. Jenže Bedřichovu se podařilo po dvaceti minutách vyrovnat a za dalších šest minut výsledek otočit.

Hned po změně stran se kopala penalta, když hosté zahráli ve vápně rukou. Šnobl ji s přehledem proměnil. Poté se hrála vyrovnaná partie, kdy si oba celky vytvořily po jedné šanci. Ale branka nepadla. Až udeřili hosté, když během dvou minut vstřelili dvě branky a bylo rozhodnuto. Pohled už nedokázal ani vyrovnat.

Góly: 8. Venc, 46. Šnobl (PK) – 20. Paulík, 26. Pojer, 71. Palán, 73. P. Mašek. Rozhodčí: Beseda. ŽK: 1:1. Diváci: 90. Poločas: 1:2. Pohled: Růžička – Pospíchal, Doležal, L. Sobotka, Polák – Freudenreich (74. Mach), Slanař (81. Moučka), Klement, Venc – Šnobl, Zych.

LEŠTINA – ŠTOKY 1:1

Leština chtěla začít utkání aktivně, ale hosté ji zaskočili první šancí. Kubík šel sám na brankáře, kterého obstřelil a balon olízl tyč. Pak ale domácí převzali iniciativu, ale nedokázali se střelecky prosadit. Jejich hlavní překážkou se stal brankář Kubát, který jim vychytal několik šancí. Nejprve vychytal Klausův trestňák, poté si poradil i s nájezdem Mišovice. A aby toho nebylo málo, tak Mišovic pak ze závaru poslal míč do břevna. A tak Štoky šly do vedení, když se prosadil nejnebezpečnější hráč hostů,  Žíla. Ten využil zaváhání Proňka. Za dalších pět minut mohlo být Leštině ještě více ouvej. Chybu Karla málem potrestal, kdo jiný než  Žíla.

Po změně stran opět Leština nedokázala překonat Kubáta. Zlikvidoval gólovky Klause a Mišovice. Recept na něj našel až Tomáš Aubrecht, který se trefil po rohu. Domácí ale nakonec mohli přijít i o bod, když Miksa běžel sám na Koudelku, ale ten jeho gólovku zlikvidoval.

„Kubát nám dělal problémy. Remízu beru jako ztrátu," uznal kouč Leštiny František Polák. „Štoky hrály chytře zezadu a čekaly na brejky," dodal.

Góly: 67. T. Aubrecht – 40. Žíla. Rozhodčí: Tomášek. ŽK: 2:2. Diváci: 200. Poločas: 0:1. Leština: Koudelka – Proněk, Čáslavský, T. Aubrecht, Karel – Prchal (65. Bárta), Piskač, Forejt, Klaus – L. Aubrecht (46. Sobek), Mišovic (82. Prášek). Štoky: Kubát – Miksa, Kubík, Stehlík, Havel – Holík (85. J. Dáňa), Lóži, M. Dáňa, Netolický – Žíla (90. Ambrož), Bošacký (67. Bulant).