„Takhle se to už rýsovalo loni. Mírovka skončila těsně pod postupovými příčkami a letos je hlavním aspirantem. Tis stejně jako my zapracovává mladíky a Ždírec se bude držet okolo poloviny tabulky a možná i atakovat čelo," potvrdil očekávané výsledky kouč Habrů Jiří Černý. S tím souhlasí i kouč Mírovky Michal Marek. „Náhoda to rozhodně není. A navíc je to dobře, přeci jen pak ta derby mají lepší a větší náboj. Ždírec mě nepřekvapuje, že je tak vysoko, mají kvalitní tým. Habry také a kvalitu rozhodně mají, i když prošly obměnou."

Jeho celek si tentokrát poradil v derby s Lípou 3:1. „S vítězstvím jsem samozřejmě spokojený. Chtěli jsme potvrdit vítězství z venku, což se povedlo, ale z mého pohledu to ještě není ono. Pořád je co zlepšovat," uvědomuje si Černý.

Velký aspirant na postup do A třídy, Mírovka, smetla nováčka Horní Cerekev na jeho hřišti 5:2. V prvním poločase se jí dařila hra a náskok mohl být vyšší než 2:0. „Jenže po změně stran jsme dali na 3:0 a pak přišla naše obvyklá čtvrthodinka, během které vypadneme ze hry. A domácím se podařilo snížit na rozdíl jediné branky," potvrdil Michal Marek, trenér Mírovky.

Pak se jeho svěřenci vzpamatovali a přidali dvě branky a rozhodli o třech bodech. „Rozjezd je důležitý a jsem rád, že se nám vyvedl, i přesto že nebyl nejlehčí. Musím teď kluky trochu krotit, aby nelítali někde v oblacích," uznal Marek, který jako velkého favorita na postup vidí Habry, které trénuje jeho kamarád Jiří Černý.

Obměněný mladý tým Tisu na domácí půdě pokořil Počátky těsně 2:1, když výsledek musel otáčet. Už po pěti minutách totiž prohrával. „Ale pak nám vyšel závěr prvního a začátek druhého poločasu. I když šel soupeř do vedení, tak jsme byli po celý zápas lepším týmem, jenže jsme neproměnili spoustu šancí," potvrdil Marek Kozlík, předseda klubu, který u kormidla zastoupil trenéra Miloslava Kozlíka. Ten si užívá sluníčka v Chorvatsku. Náhradnímu kouči však vyšlo střídání na jedničku. Do druhého poločasu poslal Filipa Radila, a ten hned dvě minuty po vstupu na trávník vstřelil vítěznou branku.

Nováček se zatím předvedl ve výborném světle. Ze dvou zápasů také vybojoval plný bodový zisk. S Černovicemi svěřencům Tomáše Máši vyšel hlavně první poločas. „Až mě to překvapilo, ale po změně stran soupeř začal hrát fotbal a hodně nás zlobil a jen tak tak jsme udrželi vedení," uznal ždírecký kouč, který vzhledem k nemoci tentokrát stál jen na střídačce. „Jsme teď nějaký zdecimovaní. Byl jsem rozčarovaný z toho, že některé kluky chytaly křeče. Ale věřím, že to bude dobré," dodal.

Tomáš Máša si mezi mladíky moc pochvaloval šestnáctiletého Aleše Bílka v brance. „Je to strašně šikovný kluk, do budoucna z něj bude opravdu výborný gólman. On je navíc úplně bez nervů. Co tam kolikrát předvedl, tak to bylo na moje nervy hodně," smál se ždírecký hrající trenér.