„Jedeme si zahrát v klidu fotbal," říkal před zápasem mírovský trenér Petr Kuchta. Jeho svěřenci z posledních tří zápasů vybojovali pouze tři body za domácí výhru s Kožlím 2:0. Proto se chtěli v Borové prezentovat dobrým výkonem.

Začátek zápasu jim vyšel, ale Lacina svoji tutovou šanci nevyužil. V poli se hrál vyrovnaný fotbal, do střeleckých možností se na začátku dostali i domácí Patrik Kučera a Antl. Ve 36. minutě přišel sporný moment celého zápasu, kdy měl Petr Rakušan faulovat Šimona. Ten pak něco peprného řekl, ale rozhodčí vzal urážku na sebe a Šimon viděl červenou kartu.

Kuchta: Na umělecký dojem se nehraje

„Rozhodčí tímto výrokem hrubě ovlivnil další průběh zápasu. Nechápu, o co mu šlo," zlobil se na hlavního arbitra Kuchta. O čtyři minuty byla přesilovka ze strany domácích využita. Po trestném kopu a nepřehledné situaci se nejlépe orientoval obránce David Hospodka, který tak zaznamenal první gól v borovském dresu.

„Mírovku jsme do vážnějších šancí nepouštěli a šli jsme zaslouženě do vedení. Samozřejmě nám ale vyloučení Šimona pomohlo," řekl domácí kouč Roman Brukner.

Ve druhém poločase pokračoval průměrný fotbal, ale domácí hrozili smrtícími brejky, které jim vycházely na jedničku. Nejdříve se míč dostal k Petru Veselému a levačkou k tyči nedal Beděrovi šanci.

V 66. minutě pak po kombinační akci pronikl po křídle Chlubna, našel přízemním centrem před brankou Rakušana, který zvyšoval na 3:0. A tři minuty před koncem zápasu Borová soupeře doslova vyšachovala a na konci celé akce byl po Rakušanově přihrávce Aleš Frühbauer, který zakončoval pohodlně do prázdné branky.

„Prohrálo lepší mužstvo. My jsme hráli fotbal, domácí jen nakopávali míče a z brejků nás trestali. Fotbal se nehraje na umělecký dojem, ale na góly. Umělecký dojem se hodnotí v krasobruslení. Nehorázně nás tady zařízli rozhodčí, po přestávce byli jak vyměnění," kroutil hlavou Kuchta. „Neřekl bych, že by hosté byli nějak výrazně lepší. Mnoho dobrých šancí si totiž v průběhu utkání nevypracovali, i když v poli nehráli úplně špatně, ale na svůj názor mají samozřejmě právo. Před brankou jsme však byli my nebezpečnější a navíc nám rozhodčí ještě jeden gól, zřejmě nesprávně, neuznal. Oboustranně však šlo o hodně průměrný fotbal, žádná velká oslava to nebyla," kontroval hráč domácích, Jakub Janáček. Bod z Habrů se Borové podařilo doma potvrdit vítězstvím a dostali se na třetí příčku tabulky, kde zaostávají pouze o skóre.  „Náš výkon nebyl, upřímně řečeno,moc dobrý, ale body máme. Za bojovnost a nasazení si však pochvalu zaslouží celý tým," řekl po zápase Brukner.

H. Borová    -    Mírovka       4   :   0

Góly: 40. Hospodka, 55. P. Veselý, 66. Rakušan, 87. A. Frühbauer. Rozhodčí: Doskočil. ŽK: 3:1. ČK: 0:1 (36. Šimon). Diváci: 120. Poločas: 1:0.

H. Borová: Vymetal – Tonar (72. Šmíd), Blažek (70. Janáček), J. Veselý, Hospodka – P. Kučera, Chlubna, Z. Frühbauer (79. A. Frühbauer), Antl (46. Němec) – P. Veselý, Rakušan.

Mírovka: Beděra – Martínek, Kuchta (67. Zach), Netopilík, Z. Semrád (57. Dvořáček) – Rásl, Šimon, M. Semrád, Mejstřík – Lacina, Freundenreich (70. Němec).