„Po vyrovnávacím gólu do šatny jsme ovládli hru a přetavili zápas v naše zasloužené vítězství,“ těšilo havlíčkobrodského trenéra Miroslava Plíška.

NOVÁ VES – H. BROD 1:4

Favorit brzy prohrával. Po chybě v obraně vypíchl míč Starý, který nahrál ještě lépe postavenému Petru Šanderovi a Nová Ves vedla. Nováček krajského přeboru tak mohl pečlivě bránit a vyrážet do brejků, ze dvou z nich se do solidních příležitostí dostali Petr a po něm i Ondřej Šandera, ovšem míč špatně trefili. Nepřesnou mušku měl i Havlíčkův Brod, ve dvou případech si jeho hráči ve slibných příležitostech dávali přednost a promarnili ji. Když už to vypadalo na poločasové vedení Nové Vsi, vlétl do souboje se stoperem ukázkově Teplan, který si poté poradil i s Fuksou a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.  „Vyřešil to tam výborně,“ pochválil svého svěřence Plíšek.

Stejný hráč zařídil devět minut po pauze obrat. Po Hánělově střele se míč dostal k Teplanovi, který ho znovu uklidil za Fuksu.  „Tenhle gól to zlomil, pak už byl Havlíčkův Brod jasně lepší, z naší strany to byl konec,“ uznal trenér Nové Vsi Jan Nečas, jehož svěřenci při inkasované brance reklamovali ofsajd. „Po zápase to potvrdili i diváci na úrovni té situace,“ pokrčil rameny.

„Dle mých hráčů tam jeden z obránců pozdě vyběhl, já ale situaci ze svého pohledu u půlící čáry posuzovat moc nemůžu. Stejně tak jako sporný moment v soupeřově vápně,“ podotkl Plíšek. Jeho tým poté podržel Kubát, který reflexivně vyrazil zakončení z klubka hráčů.

Definitivní rozhodnutí přinesla až závěrečná desetiminutovka, kterou ovládl dorostenec Karlík, jenž nahradil autora dvou branek Teplana. I on se dvakrát zapsal do listiny střelců.  „Už jsme hráli vabank s Havlíkem vepředu,“ řekl Nečas. „Karlík vyřešil ty brejky výborně,“ pochválil věkem ještě dorostence Plíšek, jehož svěřenci už poté mohli zvednout nad hlavu pohár pro vítěze.

Naopak Nová Ves odešla podruhé ve finále poražena. Minulý rok jí uzmula triumf Chotěboř. „Havlíčkův Brod byl kvalitnější a výhru si zasloužil. Po jeho druhém gólu už to byl zápas v jeho režii,“ dodal Nečas.

Góly: 17. P. Šandera – 44. a 54. Teplan, 81. a 87. Karlík. Rozhodčí: Nápravník. ŽK: 1:3. Poločas: 1:1. Nová Ves: Fuksa – L. Komínek, Havlík, Krejčí, Josef Šandera – J. Nečas (70. M. Novotný), O. Šandera, F. Nečas (61. M. Ondřejka), P. Šandera – J. Starý (87. V. Komínek), Jan Šandera. H. Brod: Jiří Kubát – Novotný, Svoboda (66. Pazderka), Berky, Plíšek – Štědrý, Jaroslav Kubát, Prchal, Hejkal (83. Peřina) – Teplan (65. Karlík), Háněl.