Zajímavé okresní derby se odehrálo v Herálci, kde nováček soutěže hostil Lípu. V prvním poločase byla zkušenější Lípa lepším týmem, domácí přehrávala ve všech činnostech a po zásluze se do přestávky dostala do dvougólového vedení. Nejdříve se v 18. minutě prosadil Špiňar a o deset minut později i mladíček Antonín Kutlvašr.

„Po prvním poločase jsem si říkal, ať nedostaneme pět gólů, ale z kabiny vyběhlo úplně jiné mužstvo," řekl herálecký předseda Josef Pátek. A měl plnou pravdu. Herálec začal více napadat a bojovat, výsledkem mu bylo snížení už v 55. minutě. O ně se postaral Vladimír Vašák, který se prosadil z trestného kopu. Dalších gólů se diváci dočkali až v samém závěru utkání.

Do té doby excelovali oba gólmani. V 84. minutě se podařilo vyrovnat Horalovi a o dvě minuty později byl ve vápně faulován herálecký Pátek a Filipský z pokutového kopu dokončil dokonalý obrat. „Jsme všichni rádi za vítězství. Za druhý poločas jsme si ho určitě zasloužili. Kluci mě mile překvapili," dodal herálecký předseda.

Hodně zklamaný byl z výsledku lipský středopolař Radek Sláma. „V prvním poločase jsme byli jasně lepší. Po přestávce jsme měli šanci na třetí gól, který by to rozhodl, ale nedali jsme. Bohužel jsme nepohlídali všechny standardní situace, které rozhodčí domácím pískal až moc a ze tří jsme inkasovali. Penaltou vše vyvrcholilo. Je to pro nás prohraný zápas našimi chybami. Kdybychom hráli jako v prvním poločase, tak byl výsledek jiný, ale to je kdyby…," měl o zápase jasno Sláma. O dva body doma přišel Tis, kterému se nepodařilo potvrdit tři body dovezené z Budíkova. Hosté z Černovic si v Tisu vypracovali pět šancí a hned tři gólově proměnili. Zato Tis se v první pětačtyřicetiminutovce v koncovce trápil a byl za pasivitu v koncovce dvakrát potrestán. Po čtvrthodině hry se prosadil hostující Koller a po něm ještě Vlach. Naštěstí se ještě před odchodem do kabin podařilo snížit Zezulákovi z pokutového kopu, který si zopakoval i sedm minut po přestávce a znovu úspěšně. Vedení Černovicím vrátil opět Koller, ale o konečnou dělbu bodů se postaral další z klanu Kozlíků, Teodor. „Mrzí mě domácí ztráta dvou bodů, ale musím kluky pochválit, že to za nepříznivého stavu nezabalili a vybojovali remízu," chválil svěřence hrající trenér Tisu Miloslav Kozlík. Ze tří bodů se naopak radovala Chotěboř B, která doma porazila Košetice, Mírovka si přivezla tři body z Nového Rychnova a Štoky doma rozstřílely Pacov B 7:3. „Do přestávky se hrál vyrovnaný fotbal, ale po přestávce jsme excelovali," řekl trenér Štoků Tomáš Karlík.